20l Hailea
|Strona 1 z 1
20l Hailea
Witam posiadam akwarium 20 litrów, wymary: 37-22-27. Jest to akwarium z profilowaną przednią szybą oraz bokami. Tylna szyba brak jest czarna plastikowa wkładka oddzielająca filtry oraz pompkę od reszty akwarium, dno filtrowane. Akwarium wygląda tak:
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Nazwa akwarium nadana przez producenta: Hailea 300
Dodam, że w awkarium jest zamontowana deszczownica, która tworzy dość mocny prąd wody.
I tu chciałbym zadać pytanie jaka obsada do takiego akwarium ? Czy jest konieczność jeżeli tak to jak zmniejszyć siłę deszczownicy aby stworzonka nie kreciły się jak w pralce ? Dodam, że deszczownica oraz pompka nie mają regulacji. I jak urządzić akwarium biorąc pod uwagę, że dno jest filtrowane a szparki przez, które przepływa woda na dnie mają około 1-2 mm.
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Nazwa akwarium nadana przez producenta: Hailea 300
Dodam, że w awkarium jest zamontowana deszczownica, która tworzy dość mocny prąd wody.
I tu chciałbym zadać pytanie jaka obsada do takiego akwarium ? Czy jest konieczność jeżeli tak to jak zmniejszyć siłę deszczownicy aby stworzonka nie kreciły się jak w pralce ? Dodam, że deszczownica oraz pompka nie mają regulacji. I jak urządzić akwarium biorąc pod uwagę, że dno jest filtrowane a szparki przez, które przepływa woda na dnie mają około 1-2 mm.
- 0
- Nowy na forum
- Reputacja: 0
- GG: 0
Re: 20l Hailea
Kupiłem w zoologicznym. I zastanawiam się jakie podłoże może zostać użyte bo na dole jest kratka ze szparkami przez, które jest zasysana woda do filtra szerokość szparek około 1-2mm. Zwykły piasek będzie przelatywać i zapcha filtr a nie wiem jaki żwir może być użyty do krewetek tak aby zrobić ładną aranżacje myślę o czymś w stylu ala Iwagumi ale nie wiem od czego zacząć
Poniżej dodaje filmik z prezentacją tego akwarium ale trochę większego od tego mojego:
http://www.youtube.com/watch?v=td5WDEAc14E
Poniżej dodaje filmik z prezentacją tego akwarium ale trochę większego od tego mojego:
http://www.youtube.com/watch?v=td5WDEAc14E
- 0
- Nowy na forum
- Reputacja: 0
- GG: 0
mam coś podobnego marki Sensen, tylko że ponad 30L i z dzieloną pokrywą, która się nie otwiera jak u Ciebie. W jednej oddzielnej połówce jest oświetlenie a w drugiej korytko z włókniną przykrytą kratką do której jest doprowadzana woda pompką i deszczownia.
- 0
- Bywalec
- Reputacja: 18
- GG: 4993916
Fajnie technicznie rozwiązane,
Wody jednak malutko,
Pierwszą myślą rzeczywiście są krewetki, ja jednak zaproponowałbym "babkarium", Stiphodony ( przynajmniej ze 3 gat. ) można już je nabyć w naszych sklepach, fakt że góra będzie pustawa, ale dno już nie.
Możesz zapuścić małe małże lub "rasowe" ślimaki
Na dno żwirek o większej granulacji, epifity na gałązki między kilkoma skałkami.
Będzie oryginalnie.
Wody jednak malutko,
Pierwszą myślą rzeczywiście są krewetki, ja jednak zaproponowałbym "babkarium", Stiphodony ( przynajmniej ze 3 gat. ) można już je nabyć w naszych sklepach, fakt że góra będzie pustawa, ale dno już nie.
Możesz zapuścić małe małże lub "rasowe" ślimaki
Na dno żwirek o większej granulacji, epifity na gałązki między kilkoma skałkami.
Będzie oryginalnie.
- 0
Mann am Boden
|Strona 1 z 1