mieczyk - dłuuuga kupa
|Strona 1 z 1
mieczyk - dłuuuga kupa
Jak w temacie, dzisiaj zaobserwowałem taką kupę (idzie chyba na rekord pod względem długości).
Czy wszystko ok? Wczoraj ryba jadła doniczkowca (podobny co?
).
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Czy wszystko ok? Wczoraj ryba jadła doniczkowca (podobny co?

Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
- 0

Re: mieczyk - dłuuuga kupa
Ta kupa wygląda jakby przyzwoicie, nie widać "cienkich łączników", nie jest "nitkowata"( chociaż wydaje się, że powinna być grubsza), kolor raczej "zdrowy" ( chociaż lepiej, żeby była ciemniejsza).
Jednak jej długość nie jest już taka "spokojna", z reguły takie długości dochodzące do 100 lub więcej % długości ryby, nie oznaczają nic dobrego, mogą świadczyć o "robalach" w jelitach, nie wiem jednak jak to się ma do " co do zasady mocno srających ryb". Moje doświadczenie z tymi rybami jest tak stare, że właściwie już go nie ma
.
Jednak jej długość nie jest już taka "spokojna", z reguły takie długości dochodzące do 100 lub więcej % długości ryby, nie oznaczają nic dobrego, mogą świadczyć o "robalach" w jelitach, nie wiem jednak jak to się ma do " co do zasady mocno srających ryb". Moje doświadczenie z tymi rybami jest tak stare, że właściwie już go nie ma

- 0
Mann am Boden
podpinam sie pod temat bo mam podobny problem tylko że u Ramirezek , też miały takie długie białe kupy ( ogólnie rybki od początku wyglądały marnie ) i dziś 2 samice padło i jeden samiec wygląda jakby miał zaraz paść. Wyczytałem że mogą to być nicienie , dodam że właśnie 3 te rybki są z jednego sklepu. Drugi samiec ( z innego sklepu nie ma żadnych takich objawów ) , a więc co to może być ? i dlaczego tak sie dzieje ?
- 0
- Czasami zagląda
- Reputacja: 0
- GG: 0
Wygląda na to, że trafiły Ci się zarobaczone sztuki, jak długo je miałeś, czym je karmiłeś.
- 0
Mann am Boden
miałem je około dwóch tygodni, zabrałem ostatnie 3 sztuki dlatego drugiego samczyka kupiłem w innym. karmiłem je artemią, płatkami, i raz zajadały sie ochotką.
'
co z 3 zainfekowanym osobnikiem ? odizolować go do innego zbiornika ? siedzi w dziubli i nic nie wypływa, zagraża to reszcie rybek ?
'
co z 3 zainfekowanym osobnikiem ? odizolować go do innego zbiornika ? siedzi w dziubli i nic nie wypływa, zagraża to reszcie rybek ?
- 0
- Czasami zagląda
Te rybki przez ten czas normalnie żerowały?
Czy gluty pojawiły się po ochotce?
To był żywy, czy mrożonki?
Czy gluty pojawiły się po ochotce?
To był żywy, czy mrożonki?
- 0
Mann am Boden
tak ogólnie pływały po całym zbiorniku, żarło było mrożone. ochotke dawałem ostatnio w czwartek a w sobote rano zauważyłem te gluty
- 0
- Czasami zagląda
Jeżeli to robale, to są już w całym akwa, możesz profilatycznie wlać multicurę,
Chorą rybę odłów i polecz metro ( nawet tak jak w wątku o dziurawicy), jeżeli nadal żre to w pokarmie,
Oglądaj
pozostałych a właściwie co z nich leci, jeżeli tylko zauważysz nawet jakiekolwiek "odmienności" np. poprzerywany stolec, zmianę koloru przechodź na kurację w baniaku ogólnym.
Najgorsze jest to, że bez prawdziwych badań można tylko zgadywać.
Chorą rybę odłów i polecz metro ( nawet tak jak w wątku o dziurawicy), jeżeli nadal żre to w pokarmie,
Oglądaj

Najgorsze jest to, że bez prawdziwych badań można tylko zgadywać.
- 0
Mann am Boden
no i tak Panowie finał taki że dwie te ramirezy pływają w kwarantannie, nadal widać u obu rybek długie białe cienkie kupy nawet po 6 cm , od tamtej pory padł mi jeden kirysek i jeden neon . narazie od dwóch dni spokojnie.
- 0
- Czasami zagląda
|Strona 1 z 1