Zasady
|Strona 1 z 1
Zasady
Nie jestem co prawda moderatorem czy adminem, ale chyba nikt się nie obrazi.
Trzeba wprowadzić jasne zasady pisania. Proponuje tak:
Tytułowanie wątków w taki sposób, by można je było szybko zidentyfikować, np:
[mieczyki] białe kropki
[skalar] spuchnięte oko
[cała obsada] postrzępione płetwy
[gurami] chyba pleśniawka
Ponadto aby można było udzielić jakiejś rady potrzebne są podstawowe informacje o akwarium, takie jak pH, twardość, temperatura wody, wielkość zbiornika, ilość wszystkich ryb, rodzaj filtracji, stosowane pokarmy, itp.
Powyższe sugestie uchronią przed nagminnymi tematami typu POMOCY, nic nie mówią, a z czasem bajzel się robi straszny.
Trzeba wprowadzić jasne zasady pisania. Proponuje tak:
Tytułowanie wątków w taki sposób, by można je było szybko zidentyfikować, np:
[mieczyki] białe kropki
[skalar] spuchnięte oko
[cała obsada] postrzępione płetwy
[gurami] chyba pleśniawka
Ponadto aby można było udzielić jakiejś rady potrzebne są podstawowe informacje o akwarium, takie jak pH, twardość, temperatura wody, wielkość zbiornika, ilość wszystkich ryb, rodzaj filtracji, stosowane pokarmy, itp.
Powyższe sugestie uchronią przed nagminnymi tematami typu POMOCY, nic nie mówią, a z czasem bajzel się robi straszny.
- 0
Pospiech w akwarystyce jest wskazany podczas zbierania wody z podłogi.
Re: Zasady
Adaś spoko, ale przecież wiesz , że " starzy wyjadacze" permamentnie stronią od testów, a jak na razie mamy doświadczone grono 

- 0
Mann am Boden
Re: Zasady
Andrzej, ja raczej miałem na myśli tysiące przyszłych użytkowników.
Poza tym "stary" czy nie jakieś informacje powinien podać. Prawidłowe tytułowanie wątków uprościłoby dużo.

Poza tym "stary" czy nie jakieś informacje powinien podać. Prawidłowe tytułowanie wątków uprościłoby dużo.
- 0
Pospiech w akwarystyce jest wskazany podczas zbierania wody z podłogi.
|Strona 1 z 1