paletka przestała przyjmować pokarm
Re: paletka przestała przyjmować pokarm
rok temu miałem podobnie zawiesił sie termostat w grzałce i miałem paletki gotowane na wigilie
- 0
W akwarystyce tylko wtedy należy się spieszyć, gdy pęknie akwarium.
Się kupuje grzałki Jager Heila a nie to co miałeś ,to najgorsza grzałka z wszystkich nawet chińczyków są lepsze.
- 0
- Czasami zagląda
- Reputacja: 0
- GG: 0
chimek pisze:Się kupuje grzałki Jager Heila a nie to co miałeś ,to najgorsza grzałka z wszystkich nawet chińczyków są lepsze.
G..... prawda nawet najlepsza może się wykrzaczyć ja mam aqaela 200 już z 4 lata i śmiga bez problemu.
- 0
- Bywalec
- Reputacja: 24
Ja mam dwa Jaggery 300 W (żaden nie działa). Mam Tetrę 300 W (jest ustawiona na 22 stopnie a grzeje na 27 stopni). Mam też parę Aquael'ów (każdy działa ok, tylko w jednym 50 W z pokrętłem przesuwa się też skala).
- 0
424l --> Geophagus & Guianacara
112l --> Krewetkarium
60l --> Krewetkarium
112l --> Krewetkarium
60l --> Krewetkarium
Ja mam eheimowskiego jagera, a też miałem grzałki tetry i aquela, tylko jager przy nastawie na 26°C trzyma równiusieńkie 26°C ( temp. w domu 23°), przy grzałkach tetry i aquela zawsze było +/- 2-3°.
- 0
Mann am Boden
Polecam Hagena, droga jak diabli, ale niezawodne
Wysłano z telefonu
Wysłano z telefonu
- 0
Pospiech w akwarystyce jest wskazany podczas zbierania wody z podłogi.
A ja polecem dla wszystkich posiadaczy aut dziesięcio letnich,zakup nowego AUDI A8 

- 0
Do kuli, nadają się tylko cukierki !
Miałem kilka aquaelów,i wszystkie padały, reklamowałem wymieniali na nowe, które padały po jakimś czasie. To że 4.lata działa to sukces tej firmy nastaw na 30 stopni i zobaczysz jak szybko siądzie termoregulator.
- 0
- Czasami zagląda
- Reputacja: 0
Człowieku ale po jaki h... mam nastawiać na 30° mam rośliniaka to nie przekraczam 24°. Jak bym miał palety to bym myślał o czymś lepszym a na pewno była by to przelewowa.
- 0
- Bywalec
- Reputacja: 24
u mnie aquaele powoli padają mają po 3-4 lata i pokrętła powoli padają. dwie mniejsze 75 w przestały już działać brak reakcji, po sprawdzeniu miernikiem brak oznak życia jak i przejścia przez obwód. duża 200w jakoś się jeszcze trzyma
jeśli padnie to
i zakup innej marki eheim lub jbl

jeśli padnie to

i zakup innej marki eheim lub jbl
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie