Rozmnażające się gupiki
|Strona 1 z 1
Rozmnażające się gupiki
Witam ostatnio moje gupiki się rozmnażają w zastraszającym tępie. Mam akwarium 2 miesiące zaczynałem od 5 gupików (oczywiście były też inne rybki). Miałem 2 samce i 3 samice które zaszły w ciążę urodziło się trochę gupikow przetrwały 3. Samce umarły ale zdążyły zapłodnić znowu samice. Jedna urodziła około 10 przeżyło kilka (nie wiem ile to było tydzień temu i ciężko je policzyć) znowu ta sama dzisiaj urodziła tym razem jakieś 20 i świetnie się chowają. Inne samice wyglądają jakby były w ciąży ale nie rodzą od 1,5 miesiąca. Boję się że nie będę miał miejsca w akwa (Mam 72l) A z innych rybek mam 8x neonków 1x glonojad (jeszcze młody) 2x Kiryski i te gupiki. Proszę o pomoc co mam zrobić z tymi gupikami na 2 akwa nie mam miejsca.
- 0
- Nowy na forum
- Reputacja: 0
- GG: 0
Re: Rozmnażające się gupiki
Jak będzie za dużo możesz próbować sprzedać, ale nie wiem czy ktokolwiek kupi bo większość ma taki problem. Ja mam 112l i ilość sama się ustabilizowała. poza tym 2 rozwiązania:
1. możesz kupić jakiegoś drapieżcę, który będzie ganiał za małymi
2. trzymać tylko jedną płeć
ps. samica może przechowywać mlecz samca w swoim ciele przez dłuższy czas więc nawet bez samców mogą być młode
1. możesz kupić jakiegoś drapieżcę, który będzie ganiał za małymi
2. trzymać tylko jedną płeć
ps. samica może przechowywać mlecz samca w swoim ciele przez dłuższy czas więc nawet bez samców mogą być młode

- 0
- Nowy na forum
- Reputacja: 0
Tak jak kolega napisał. Musisz ogarnąć jakiegoś "naturalnego wroga", który będzie żywił się narybkiem żyworódek. Oczywiście musi to być ryba/rybki które pasują do tego litrażu.
A z innej beczki. Akwarium za małe na zbrojnika.
Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
A z innej beczki. Akwarium za małe na zbrojnika.
Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
- 0
- Bywalec
- Reputacja: 49
Jedynym sensownym, moim zdaniem, sposobem w tym litrażu jest pozbycie się samic.
- 0
- Rezydent
- Reputacja: 146
Ja ze sprzedażą nigdy [roblemu nie miałem, tearz sam chętnie bym coś kupił. A ilość sama się wyreguluje, to nie jest tak ze wszysskie się odchowają zresztą z tego co piszesz nawet to wynika(musiało być ich więcej niż kilka sztuk, tylko pewnie zostały zjedzone).
- 0
- Bywalec
- Reputacja: 18
- GG: 4993916
|Strona 1 z 1