Towarzystwo
|Strona 1 z 1
Towarzystwo
Cześć! Mam akwarium 70x56x41 ok. 160l chciałbym w nim hodować ameki wspaniałe i coś jeszcze. Właśnie coś jeszcze, ale co? Chciałbym abyście mi pomogli wybrać jakieś towarzystwo dla amek.
- 0
- Nowy na forum
- Reputacja: 0
- GG: 0
Re: Towarzystwo
Witaj,
Z towarzystwem dla ameki wspaniałej raczej ciężko. Ta ryba rośnie do sporych rozmiarów, jak na wielkość tego akwarium. A poza tym jest to gatunek ryby, który lubi podgryzać płetwy innym rybom. Ryba bardzo ładnie się rozmnaża. Więc za chwilę, będzie wysyp młodych ryb i akwarium będzie już ciasnawe. Jeśli już chcesz trzymać ameki, to zdecydowałabym się na jeden gatunek ryby. Ewentualnie 1-2 sztuki glonojadów , dennych ryb. Nic więcej tutaj bym nie dawała. Ale to jest moje zdanie, zrobisz jak będziesz uważał.
Z towarzystwem dla ameki wspaniałej raczej ciężko. Ta ryba rośnie do sporych rozmiarów, jak na wielkość tego akwarium. A poza tym jest to gatunek ryby, który lubi podgryzać płetwy innym rybom. Ryba bardzo ładnie się rozmnaża. Więc za chwilę, będzie wysyp młodych ryb i akwarium będzie już ciasnawe. Jeśli już chcesz trzymać ameki, to zdecydowałabym się na jeden gatunek ryby. Ewentualnie 1-2 sztuki glonojadów , dennych ryb. Nic więcej tutaj bym nie dawała. Ale to jest moje zdanie, zrobisz jak będziesz uważał.
- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
A może jakieś większe ryby o lekko agresywnym usposobieniu, które będą kontrolować populacje amek, a jednocześnie też nie będą się dawać podgryzać? Znasz jakieś takie?
- 0
- Nowy na forum
Tak jak już pisałam, nie mieszałabym obsady. Jeśli chcesz inne ryby, to zrezygnuj z ameki. Innego wyjścia nie widzę. Miałam kiedyś amekę wspaniałą, więc wiem, co to za ryba.
- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
- Nowy na forum
|Strona 1 z 1