Co jest nie tak z moją pielęgniczką ramireza?
|Strona 1 z 1
Co jest nie tak z moją pielęgniczką ramireza?
Mam 2 pielęgniczki ramireza blue electric i klasyczną niestety przypadkiem kupiłem 2 samce blue electric ciągle stoi w miejscu tylko raz na jakiś czas powoli zmienia miejsce, oraz wyplówa pokarm. Mam w akwa 72l 5x gupiki oraz 3x Kiryski panda
Nie znam parametrów wody (ps inne ryby się bardzo dobrze czują A wodę mam czystą). Z góry dzięki.
Nie znam parametrów wody (ps inne ryby się bardzo dobrze czują A wodę mam czystą). Z góry dzięki.
- 0
- Nowy na forum
- Reputacja: 0
- GG: 0
Re: Co jest nie tak z moją pielęgniczką ramireza?
Szkoda że nie znasz parametrów, najwyraźniej im Twoja woda nie odpowiada.
- 0
- Rezydent
- Reputacja: 146
może po prostu jest zdominowany? Czy wprowadzenie samicy pomoże czy pogorszy?jurkin pisze:Szkoda że nie znasz parametrów, najwyraźniej im Twoja woda nie odpowiada.
- 0
- Nowy na forum
zauważyłem że ta klasyczna też się przestała ruszać oraz poruszają ciągle pyszczkmi raczej niedoboru tlenu nie ma bo jakieś 75% akwa mam obsadzone rośnamijurkin pisze:Szkoda że nie znasz parametrów, najwyraźniej im Twoja woda nie odpowiada.
- 0
- Nowy na forum
Podstawa- zbadaj parametry wody: NO2, NO3, pH, KH, GH. Inaczej Ci nie będziemy mogli pomóc. Musisz wiedzieć, jak prowadzisz akwarium.
- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
Kasebulg pisze:może po prostu jest zdominowany? Czy wprowadzenie samicy pomoże czy pogorszy
Jerzeli chcesz trzymać ramirezki to dostosuj akwarium do ich wymaganiom, woda, wystrój, podłodze, filtracja i towarzyszącą im obsada. To nie jest ryda do karzdego akwarium, ma swoje wymagania i jest wrażliwa na ich drak. Poczytaj o tej rybie i zrozumiesz gdzie jest błąd.
- 0
- Rezydent
- Reputacja: 146
|Strona 1 z 1