Larwy ważek
|Strona 1 z 1
Larwy ważek
Witam,
Dzisiaj zlowilem druga larwe wazki, akwa stoi poltora miesiaca, bez obsady poki co, docelowe wylacznie neocaridiny davidi, 22L. ktos orientuje sie ile trwa stadium larwalne wazki i czy ewentualnie silna dawka no planaria zalatwi sprawe, dzieki za rady
Dzisiaj zlowilem druga larwe wazki, akwa stoi poltora miesiaca, bez obsady poki co, docelowe wylacznie neocaridiny davidi, 22L. ktos orientuje sie ile trwa stadium larwalne wazki i czy ewentualnie silna dawka no planaria zalatwi sprawe, dzieki za rady
- 0
- Nowy na forum
- Reputacja: 0
- GG: 0
Re: Larwy ważek
Nie wpuszczaj krewetek - zje wszystkie. Zanim wyłapiesz je
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Stadium larwalne 1-3 lata takze nie bardzo do przeczekania. A ile moga wytrzymac te larwy bez zarcia? Bo nie ma obsady, nie sypie pokarmow, larwy siedza o suchych ryjach, chyba ze beda sie wzajemnie zzerac.
Jeszcze jakby mi ktos podpowiedzial jakbym dal siarczan miedzi, jaka kuracje dac - ile dni i jakie dawki na akwa 22L.
Dzieki za rady
Jeszcze jakby mi ktos podpowiedzial jakbym dal siarczan miedzi, jaka kuracje dac - ile dni i jakie dawki na akwa 22L.
Dzieki za rady
- 0
- Nowy na forum
Larwa ważki wychodzi na zewnątrz, i tam też może przebywać. Grzeje się przy świetle akwarium. Miałem ze 2/3 razy - przyniosłem z roślinami z rzeki i z jeziora. To drapieżnik, upoluje nawet muchę i komara.
Gdzieś zdjęcia są jak siedzi sobie na rurze wylotowej od filtra.
Wyłapałem wszystkie - narybek i krewetki znikały że szkła.
Gdzieś zdjęcia są jak siedzi sobie na rurze wylotowej od filtra.
Wyłapałem wszystkie - narybek i krewetki znikały że szkła.
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Dzieki juz znalazlem dawkowanie, podobno do 1g na 100L, juz zalatwilem nawet ten siarczan miedzi, koles ma mi jutro przyniesc. Pozdrawiam
- 0
- Nowy na forum
|Strona 1 z 1