Ameryka Południowa 450l [WARSZAWA]
|Strona 1 z 1
Ameryka Południowa 450l [WARSZAWA]
Witam bardzo serdecznie!
W szkole do której uczęszczam (Medyczna Szkoła Policealna nr3 w Warszawie), zostałem wyznaczony do opieki nad jakże mizernym akwarium... w którym uwięziona została bestia
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... e7cda.html
Postanowiłem nie ograniczać się do podmian wody i czyszczenia szyb, a do zrobienia czegoś więcej.
Chciałem stworzyć nowy dom dla zbrojnika, aby poczuł się choć trochę jak na wolności (na stare lata)
Zestaw przytachałem od Chimka. A razem z zestawem Ziemki po Alku
Dziś wpuściłem rybcie do nowego baniaczka i potrzebuję wskazówek co dalej...
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Chcę oddać klimat biotopu, a zarazem wiem że muszę zważać na opinię środowiska które mnie otacza
A więc muszę unikać rzeczy, które laikowi będą kojarzyły się z zaniedbanym akwarium... Nie wiem czy w ogóle istnieje możliwość pogodzenia charakteru biotopu i optycznej sterylności akwarium
Jakieś wskazówki?
W szkole do której uczęszczam (Medyczna Szkoła Policealna nr3 w Warszawie), zostałem wyznaczony do opieki nad jakże mizernym akwarium... w którym uwięziona została bestia

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... e7cda.html
Postanowiłem nie ograniczać się do podmian wody i czyszczenia szyb, a do zrobienia czegoś więcej.
Chciałem stworzyć nowy dom dla zbrojnika, aby poczuł się choć trochę jak na wolności (na stare lata)

Chcę oddać klimat biotopu, a zarazem wiem że muszę zważać na opinię środowiska które mnie otacza

- 0
Ostatnio zmieniony 10 gru 2013, 00:50 przez Mustang15, łącznie zmieniany 1 raz
- Nowy na forum
- Reputacja: 0
- GG: 0
Re: Ameryka Południowa 450l [WARSZAWA]
Hej Mustang15 
Pierwsza fota - link chyba nie działa.
Naprawiałem linki ze zdjęciami. Już jest ok...
Co do akwarium dla ziemków to.. trochę pustawo
Co tam z nimi będzie jeszcze się moczyć?

Pierwsza fota - link chyba nie działa.
Naprawiałem linki ze zdjęciami. Już jest ok...
Co do akwarium dla ziemków to.. trochę pustawo

Co tam z nimi będzie jeszcze się moczyć?
- 0

Widze, ze moje Tapajosy to obieżyświaty
Przede wszystkim dodaj korzenie. Na tafle pistia lub inne rośliny pływające. Za jasno w tej chwili. Tlo z czarnego brystolu, o niebo lepiej będzie wyglądało. Jaka filtracja w tej chwili jest

Przede wszystkim dodaj korzenie. Na tafle pistia lub inne rośliny pływające. Za jasno w tej chwili. Tlo z czarnego brystolu, o niebo lepiej będzie wyglądało. Jaka filtracja w tej chwili jest
- 0
Pospiech w akwarystyce jest wskazany podczas zbierania wody z podłogi.
Fototapeta musi zostać, bo bije rekordy popularności wśród wykładowców.
Korzeni mam sporo w Łomży to przywiozę je po świętach, filtracja biologiczna to beczka 20l zasypana keramzytem + gąbki, mechaniczna: aquael turbo. Po prawej stronie chcę usypać plażę z piasku od Ogryzka dla ziemiojadów i mam chęć zrobić jeden z rogów akwarium bardziej zacieniony dla zbrojnika.
Obsada jak na razie: - 4 tapajosy
- 10 kirysków
- 20 centymetrowy zbrojnik
- otosek

Obsada jak na razie: - 4 tapajosy
- 10 kirysków
- 20 centymetrowy zbrojnik
- otosek

- 0
- Nowy na forum
Plaża nie ma sensu. Ziemki przekopią całe podłoże po swojemu.
Korzenie, pistia na "dach" i będzie dobrze.
Korzenie, pistia na "dach" i będzie dobrze.
- 0
Pospiech w akwarystyce jest wskazany podczas zbierania wody z podłogi.
Załóż drobną gąbkę na włot do filtra i systematycznie ją płucz. Zabarw wodę dając kilka szyszek olchy albo zrób wywar z kory dębowej. Pustka i paprotki na
- 0
- Czasami zagląda
Czy mógł by mi ktoś podpowiedzieć, jakie rośliny powinny znajdować się w takim akwarium (AP). W jaki sposób umocować je w tym żwirku zważając na glonojada i ziemiojady, + jaką obsadę widzicie w tym akwarium? Jakie gatunki dobrze wkomponują się w ten klimacik i ile sztuk? Ucieszyła by mnie jakaś fotka dobrze odwzorowująca biotop ameryki południowej w ziemkowym wydaniu 

- 0
- Nowy na forum
Proszę o pomoc w doborze obsady, akwarium na dzień dzisiejszy wygląda tak:
- 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
- Nowy na forum
A co z Tapajosami się stało?
- 0
424l --> Geophagus & Guianacara
112l --> Krewetkarium
60l --> Krewetkarium
112l --> Krewetkarium
60l --> Krewetkarium
2 z nich odpłynęły do wiecznych wód, po tym jak został włożony dodatkowy korzeń. Tak to jest gdy do akwarium ma się dostęp jedynie 7 godzin na dobę i nie ma możliwości obserwacji zachowania zwierząt... 

- 0
- Nowy na forum
|Strona 1 z 1