FILTR I AKWARIUM
|Strona 1 z 1
FILTR I AKWARIUM
Hej, mam akwarium 30L i filtr "happet delfin 150" jest napisane, że jest na 40L i jak jest blisko góry to lecą bąbelki a im niżej to jest coraz mniej i w końcu ich nie ma, jak podkładam rękę to czuć tylko strumień wody. Czy tak może być?

- 0
- Nowy na forum
- Reputacja: 0
- GG: 0
Re: FILTR I AKWARIUM
Jak chcesz bpmdelki to filtr muśi zassać powietrze, jak jest za głęboko może nie da rady, nie znam jego konstrukcji.
- 0
- Rezydent
- Reputacja: 146
zarówno jak jest do góry filtr i na dole to rurka wystaje dużo. Chodzi mi tylko o to czy w przypadku jak nie ma bąbelków woda również jest napowietrzana czy też nie.jurkin pisze:Jak chcesz bpmdelki to filtr muśi zassać powietrze, jak jest za głęboko może nie da rady, nie znam jego konstrukcji.
- 0
- Nowy na forum
Nie
Bąbelki napowietrzają.
Ruch tafli w niektórych przypadkach wystarcza .
Sama cyrkulacja - nie
Bąbelki napowietrzają.
Sama cyrkulacja - nie
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
czyli filtr musi być do góry i bąbelki muszą lecieć żeby rybki miały dobre środowisko?adams2121 pisze:Nie
Bąbelki napowietrzają.
Sama cyrkulacja - nie
- 0
- Nowy na forum
W większości przypadków wystarczy tak skierować filtr aby tafla wody falowała. Im większy ruch tafli wody tym lepiej.
- 0
Podnieś filtr bliżej tafli wody. Filtr zaciągnie powietrze i dodatkowo ruszy taflę wody. Dodatkowo w napowietrzaniu pomagają rośliny. Muszą być w dobrej kondycji i muszą dostawać odpowiednią ilość światła. Wszystko też zależy od ilości hodowanych rybek.
Wysłane z mojego BV7000 Pro przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego BV7000 Pro przy użyciu Tapatalka
- 0
- Czasami zagląda
- Reputacja: 11
|Strona 1 z 1