evolved
Re: evolved
A tu takie małe ostrzeżenie, jakby ktoś miał pomysła na „ładne” ślimole :
- 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Mann am Boden
mam dwa helmety..( miałem cztery, ale jakoś na dniach dwa zeszły) przez jakieś dwa lata ( dostałem już spore) kładły jaja wszędzie!!! na zatoczkach,ampulariach,na sobie nawzajem ... i przestały
od roku są w akwa u młodej i ani jajeczka,podejrzewam że to kwestia wieku...
zalecam więc cierpliwość...

zalecam więc cierpliwość...

- 0
Możliwe, że u młodej warunki wodne im nie odpowiadają.
Moja cierpliwość jest duża, nie przeszkadza mi ta „ikra” bo puki zasolenie nie przekroczy 1,01 a może i więcej to jedynie „sztuka dla sztuki”, także luz, a że nie mam tam innych ślimoli ( tuberkulat i helenek) coś musi się ślimaczyć.
Za to mam w tym akwa sodomię.
Nieustalony z pochodzenia (chłopak do natychmiastowego wydania) młody samczyk mieczyka zielonego, po wykształceniu bardziej kordzika niż miecza poczuł wenę rozrodczą
a że nie ma mieczykowych samic ( wogóle innych mieczyków) za obiekty miłosne wybrał głowaczyki i nie ma tu znaczenia ich płeć. Tańczy, „pcha” kordzikiem , muska , zarówno samice jak i młode samce, respekt czuje jedynie przed „guzami”
Chociaż i te próbuje bezskutecznie odganiać od adorowanego przez siebie osobnika.
Stare „guzy” wykazują jednak dużą cierpliwość a może bardziej „cierpią” na dysfunkcję systemu motywującego, do czasu aż się wkurzą i pogonią napaleńca, tyle że on wraca, zawsze wraca , cóż popęd to popęd i chłopak musi się jakoś rozładować.
Więc jeżeli ktoś ma problem z libido swoich mieczyków mam świetnego kandydata ( chociaż już kilkukrotnie bezskutecznie starałem się go odłowić to miałbym ku temu dodatkową motywację).
Moja cierpliwość jest duża, nie przeszkadza mi ta „ikra” bo puki zasolenie nie przekroczy 1,01 a może i więcej to jedynie „sztuka dla sztuki”, także luz, a że nie mam tam innych ślimoli ( tuberkulat i helenek) coś musi się ślimaczyć.
Za to mam w tym akwa sodomię.
Nieustalony z pochodzenia (chłopak do natychmiastowego wydania) młody samczyk mieczyka zielonego, po wykształceniu bardziej kordzika niż miecza poczuł wenę rozrodczą
a że nie ma mieczykowych samic ( wogóle innych mieczyków) za obiekty miłosne wybrał głowaczyki i nie ma tu znaczenia ich płeć. Tańczy, „pcha” kordzikiem , muska , zarówno samice jak i młode samce, respekt czuje jedynie przed „guzami”
Chociaż i te próbuje bezskutecznie odganiać od adorowanego przez siebie osobnika.
Stare „guzy” wykazują jednak dużą cierpliwość a może bardziej „cierpią” na dysfunkcję systemu motywującego, do czasu aż się wkurzą i pogonią napaleńca, tyle że on wraca, zawsze wraca , cóż popęd to popęd i chłopak musi się jakoś rozładować.
Więc jeżeli ktoś ma problem z libido swoich mieczyków mam świetnego kandydata ( chociaż już kilkukrotnie bezskutecznie starałem się go odłowić to miałbym ku temu dodatkową motywację).
- 0
Mann am Boden
Będzie Twój.
Kolejna „anomalia”.
Mam „zaciążoną” krewetę wiślaną :
Larwy jeszcze żyją i nieco się kręcą.
Może szkoda, że nie jest tu bardziej słonawo.
Kolejna „anomalia”.
Mam „zaciążoną” krewetę wiślaną :
Larwy jeszcze żyją i nieco się kręcą.
Może szkoda, że nie jest tu bardziej słonawo.
- 0
Mann am Boden
Akwa właśnie straciło życie, jak to zwykle drobne poprawki powodują kompletną rewolucję.
Najgorzej, że właśnie straciłem koncept, jak je „złożyć” na nowo.
Więc
Mam do wydania :
2 x Neritina
8 x głowaczyk barwny
Z 10 x krewetka wiślana
Możliwe, że stadko ps. Paskai
Przygarnąłbym :
Kryptokorynę
Krewetki karłowate ( mogą być kundle)
Najgorzej, że właśnie straciłem koncept, jak je „złożyć” na nowo.
Więc
Mam do wydania :
2 x Neritina
8 x głowaczyk barwny
Z 10 x krewetka wiślana
Możliwe, że stadko ps. Paskai
Przygarnąłbym :
Kryptokorynę
Krewetki karłowate ( mogą być kundle)
- 0
Mann am Boden
Jeszcze i dla Ciebie i Tomasza się znajdzie po kryptokorynie;)
Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka
- 0
27L - gupiki Endlera
300L - Misz Masz
300L - Misz Masz
- Moderator
- Reputacja: 100
- GG: 0