Mała fotorelacja - Akwarium w przedszkolu
Mała fotorelacja - Akwarium w przedszkolu
Dzisiaj chciałbym się z Wami podzielić małą fotorelacją z założenia nie dużego baniaczka malawi w przedszkolu przy ul. Armii Krajowej. Baniaczek powstał w sali pięciolatków i postoi tam do wakacji. Dzieci mają nauczyć się jak dbać o zwierzęta domowe Pomysł zrodził się całkiem przypadkowo, pomyślałem wraz z narzeczoną (p.nauczycielką ) że możemy wykorzystać jakoś nasze zapasy akwarystyczne. I tak właśnie powstała tematyka zwierzątek domowych.
Baniaczek to jakieś 72L (dokładnie nie wiem, bo długo stał u mnie w piwnicy i zapomniałem go pomierzyć).
W baniaczku jest jasny żwirek, wapień filipiński i anubiasy. Na spodzie akwarium z jednej i drugiej strony jest położona karimata + do tego akwarium stoi na dywaniku.
W środku pływają młode red redy x7 oraz auratus x5.
Akwarium miało być wesołe i przyjazne dla dzieci dlatego taka jasna kolorystyka. Największe zainteresowanie jednak zrobił pilot który zmieniał kolory podświetlenia LED. Na zdjęciu widać ustawioną kolejkę do akwarium (każdy chciał poklikać na pilocie) .
Jakby ktoś pytał dlaczego malawi?
Dlatego że jest proste w prowadzeniu, a opiekę będzie nad tym sprawowała tylko jedna P.nauczycielka.
Fotki samego baniaczka wrzucę później bo z tego wszystkiego zapomniałem ich zrobić
Dzieci były oczywiście przeszczęśliwe :):) w podzięce dostałem oczywiście laurki a one odemnie zalaminowane odznaki widoczne na 1wszym zdjęciu
Poniżej przedstawiam zdjęcia:
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Mam oczywiście więcej zdjęć ale z racji tego że nie mam pojęcia czy mogę wstawić zdjęcia z twarzami dzieci to wstawiam tylko te gdzie ich nie widać
Baniaczek to jakieś 72L (dokładnie nie wiem, bo długo stał u mnie w piwnicy i zapomniałem go pomierzyć).
W baniaczku jest jasny żwirek, wapień filipiński i anubiasy. Na spodzie akwarium z jednej i drugiej strony jest położona karimata + do tego akwarium stoi na dywaniku.
W środku pływają młode red redy x7 oraz auratus x5.
Akwarium miało być wesołe i przyjazne dla dzieci dlatego taka jasna kolorystyka. Największe zainteresowanie jednak zrobił pilot który zmieniał kolory podświetlenia LED. Na zdjęciu widać ustawioną kolejkę do akwarium (każdy chciał poklikać na pilocie) .
Jakby ktoś pytał dlaczego malawi?
Dlatego że jest proste w prowadzeniu, a opiekę będzie nad tym sprawowała tylko jedna P.nauczycielka.
Fotki samego baniaczka wrzucę później bo z tego wszystkiego zapomniałem ich zrobić
Dzieci były oczywiście przeszczęśliwe :):) w podzięce dostałem oczywiście laurki a one odemnie zalaminowane odznaki widoczne na 1wszym zdjęciu
Poniżej przedstawiam zdjęcia:
Mam oczywiście więcej zdjęć ale z racji tego że nie mam pojęcia czy mogę wstawić zdjęcia z twarzami dzieci to wstawiam tylko te gdzie ich nie widać
- 0
Ostatnio zmieniony 05 gru 2013, 17:25 przez slim2102, łącznie zmieniany 3 razy
- Czasami zagląda
- Reputacja: 15
Re: Mała fotorelacja - Akwarium w przedszkolu
Akwarium to mało widać
Posłuch widzę masz, dzieci grzecznie, jedno za drugim w kolejce do oglądania.
Świetna inicjatywa, gratuluję.
Posłuch widzę masz, dzieci grzecznie, jedno za drugim w kolejce do oglądania.
Świetna inicjatywa, gratuluję.
- 0
Pospiech w akwarystyce jest wskazany podczas zbierania wody z podłogi.
- Czasami zagląda
Slim jestem pod wrażeniem fotki lepsze niż na fb ( jednak się udało), trochę dziwne życzenie, ale w tym wypadku życzę, żeby red-redy nie rosły za szybko i Piękna Pani Blond Nauczycielka nie miała kłopotu z tłumaczeniem dzieciom ich zachowań.
Gratuluję wyboru ryb ( mogłybyć lepsze ), postaramy się coś wyciągnąć dla przedszkola od Naszych " sponsorów".
Gratuluję wyboru ryb ( mogłybyć lepsze ), postaramy się coś wyciągnąć dla przedszkola od Naszych " sponsorów".
- 0
Mann am Boden
Andrzeju - dzięki, jednak jak rybki podrosną i będą "za duże" podmienię je na mniejsze. W tym momencie mają może po 1cm . Generalnie to nie miałem wyboru,- ryby są z mojego kotnika Specjalnie je trzymałem na tą okazję dlatego też wstrzymałem ich sprzedaż na tablicy.
Jakby ktoś pytał to 70% wody jest z mojego baniaczka- dlatego rybki już śmigają w przedszkolu
Ps. Piękna P. blond Nauczycielka dziękuje za komplement :):)
Jakby ktoś pytał to 70% wody jest z mojego baniaczka- dlatego rybki już śmigają w przedszkolu
Ps. Piękna P. blond Nauczycielka dziękuje za komplement :):)
- 0
- Czasami zagląda
Zupełnie zapomnialam pokazać akwarium założone w szkole u mamy.Przypomniałes mi Muszę się o fotki upomnieć.
- 0
Mów co myślisz, ale myśl co mówisz ...
Ja postaram się też parę fotek wrzucić z przedszkola naszej Oli.
- 0