Swiezak Potrzebuje pomocy akwarium 54 L
Re: Swiezak Potrzebuje pomocy akwarium 54 L
I czy gabke dodatkowa jakas do tego filtra czy jak??? A czemu ten filtr musi być taki mocny do akwarium 54l woda bedzie czystrza czy jak?
- 0
- Często zagląda
- Reputacja: 3
- GG: 0
Może być, masz pojemnik na ceramikę (dostaniesz ją w zestawie), możesz ją na razie zostawić, a te wkłady o których pisałem wcześniej, ewentualnie zastosować w zależności od parametrów wody.
Jeżeli zdecydujesz się na zmianę filtra , przełóż na niego gąbkę z tego pata co już u ciebie chodzi ( dopiero po czasie wymień ją na gąbasa z zestawu).
Możesz mieć wrażenie, że filtr ten będzie zbyt mocno mielił , zastosuj wtedy na wylocie deszczownię, którą też dostaniesz w zestawie kierując ją od spodu na taflę wody.
Jeżeli zdecydujesz się na zmianę filtra , przełóż na niego gąbkę z tego pata co już u ciebie chodzi ( dopiero po czasie wymień ją na gąbasa z zestawu).
Możesz mieć wrażenie, że filtr ten będzie zbyt mocno mielił , zastosuj wtedy na wylocie deszczownię, którą też dostaniesz w zestawie kierując ją od spodu na taflę wody.
- 0
Mann am Boden
- Często zagląda
Już zamowilem przyjdzie na koniec tego miesiaca jak coś to piszcie co kupowac wole dopalcic A kupic konkret
- 0
- Często zagląda
Teraz chyba powinieneś dostać testy.
Zrób je koniecznie na pH w tych 3 wariantach o których pisaliśmy. Bo nie chce mi się wierzyć, że twój kranowit w standardzie ma 8 pH.
Musimy znaleźć co go tak bije w górę.
Może to być podłoże - jakie ono jest ?
Tak czy inaczej wyciągnij jego garstkę i polej octem - jak będzie się pienić to mamy winowajcę.
Napisz jeszcze co jest w wystroju.
Zrób je koniecznie na pH w tych 3 wariantach o których pisaliśmy. Bo nie chce mi się wierzyć, że twój kranowit w standardzie ma 8 pH.
Musimy znaleźć co go tak bije w górę.
Może to być podłoże - jakie ono jest ?
Tak czy inaczej wyciągnij jego garstkę i polej octem - jak będzie się pienić to mamy winowajcę.
Napisz jeszcze co jest w wystroju.
- 0
Mann am Boden
Wybierz Aquael Turbo 500, 1000 ja używam w 300 litrach.
No chyba, że wybierzesz 1000 i będziesz tłumił przepływ dołączonym zaworkiem.
No chyba, że wybierzesz 1000 i będziesz tłumił przepływ dołączonym zaworkiem.
- 0
miewan pisze:Bo nie chce mi się wierzyć, że twój kranowit w standardzie ma 8 pH
Mój ma

- 0
- Rezydent
- Reputacja: 146
Misiak pisze: 1000 ja używam w 300 litrach.
A ja w 80, a i tak musiałem dołożyć malutki filtr z deszczownią dla ruchu wody za korzeniami.
- 0
Mann am Boden
miewan pisze:A ja w 80, a i tak musiałem dołożyć malutki filtr z deszczownią dla ruchu wody za korzeniami
Przesadzasz, albo już słabo widzisz dobry człowieku

Używam takiego w 200l i zamiata całe dno (nie tak jak u Adamsa, ale zamiata).
1000l/h dla takiego zbiornika jak opisywany w tym temacie to przesada, chyba że kroi się projekt "rwąca rzeka"

- 0
Awokado pisze:Przesadzasz, albo już słabo widzisz dobry człowieku
Chyba widziałeś moje szkiełko, fakt że dno ma 100X40, ale przy totalnym zagraceniu 2/3 dna, ta zagracona część "stoi".
Dodatkowo z racji na niski poziom wody ok 18 cm media rozmieszczone są poziomo poprzez trójnik a nie "fabrycznie" w pionie.
- 0
Mann am Boden