Swiezak Potrzebuje pomocy akwarium 54 L
Re: Swiezak Potrzebuje pomocy akwarium 54 L
Zoolek to Polska firma, więc i cena tu jest bliższa,
Sera/jbl - są tak samo dobre
Sera/jbl - są tak samo dobre
- 0
Mann am Boden
Spoko ja ogolnie w niemczech mieszkam wiec bede szukal na stronach niemieckich tych testow ceny sie wachaja
- 0
- Często zagląda
- Reputacja: 3
- GG: 0
Weź kup jakiekolwiek z tych powyżej, na pewno pokażą lepiej niż paskowe.
Ja mam paskowe JBL i są takie "na oko" - ale mam też SERY, które wydają się dość dokładne.
Ja mam paskowe JBL i są takie "na oko" - ale mam też SERY, które wydają się dość dokładne.
- 0

adams2121 Elo odstawilem ta chemi dwa razy podmienilem wode 20% i wszystki roslinki zaczynaja mi brazowiec czy to normalne co mam z tym robic czy z powrotem dodac carbo do roslin i bakterie nitryfikacyjne ???
- 0
- Często zagląda
Rośliny muszą się zaadoptować.
A nie każda potrafi do warunków w danym akwarium.
Akwarium jest niedojrzałe.
Musisz mieć cierpliwość - od ręki niczego nie będzie .
Daj mu dojrzeć. Potem będziesz myślał jak je urządzić.
A nie każda potrafi do warunków w danym akwarium.
Akwarium jest niedojrzałe.
Musisz mieć cierpliwość - od ręki niczego nie będzie .
Daj mu dojrzeć. Potem będziesz myślał jak je urządzić.
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
W poniedzialek zdech mi kirysek a dzisiaj gupik pawie oczko.... ph jest caly czas wysokie zastanawiam sie nad kupnem szyszek olchy zeby wrzucic do akwarium.... moze te cale garbniki cos daja.... rybek zostalo mi 2 neonki innes i 3 gupiki pawie oczko... gupiki klada sie na dno i leze czasami albo dziwnie sie zachowuja wyczytalem ze to prawdopodobnie problem z byt wysokim amoniakiem.... roslinki tez mi wymieraja...
Moze powinienem reset zrobic zamiast probowac obnizyc parametrow wody. Nie wiem co robic wyglada na to ze wszystko pozdycha....
Moze powinienem reset zrobic zamiast probowac obnizyc parametrow wody. Nie wiem co robic wyglada na to ze wszystko pozdycha....
- 0
- Często zagląda
Niech zdycha - to nauka na przyszłość.
Nie restartuj akwarium , niech dojrzewa , odławiaj trupy . Póki ryby są jest szansa na to aby akwarium szybciej dojrzało. Podmieniaj wodę co tydzień w 20/ 30%.
Skoki amoniaku są na porządku dziennym dopuki akwarium nie dojrzeje.
Dlatego czekasz miesiąc/dwa na zakończenie cyklu azotowego
Zacząłeś od
strony , takie są tego konsekwencje .
Co przeżyje będzie na (+).
Nie restartuj akwarium , niech dojrzewa , odławiaj trupy . Póki ryby są jest szansa na to aby akwarium szybciej dojrzało. Podmieniaj wodę co tydzień w 20/ 30%.
Skoki amoniaku są na porządku dziennym dopuki akwarium nie dojrzeje.
Dlatego czekasz miesiąc/dwa na zakończenie cyklu azotowego
Zacząłeś od

Co przeżyje będzie na (+).
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Karmie ryby co drugi dzien ociupinke zeby jak najmniej amoniaku sie wytwarzalo.... kupielm wode destylowana ktora ma 5.5 ph bede dodawal po trochu do odstanej kranowki.... a co z tymi caly bakteriami jak nie dodaje ich w ogole.... jak ma to dojrzec..
- 0
- Często zagląda
Pytasz jak ma dojrzeć akwarium- czas, czas i jeszcze raz czas. Akwarium dojrzewa powoli, około 6 tygodni zamyka się cykl azotowy. Prawidłowo ryby powinny zostać dodane do akwarium po tych 6 tygodniach. Jeśli dasz ryby szybciej, nim zamknie sie ten cykl, to masz, jak masz. Wtedy sa straty w rybach.Kalu90 pisze:Karmie ryby co drugi dzien ociupinke zeby jak najmniej amoniaku sie wytwarzalo.... kupielm wode destylowana ktora ma 5.5 ph bede dodawal po trochu do odstanej kranowki.... a co z tymi caly bakteriami jak nie dodaje ich w ogole.... jak ma to dojrzec..
Na razie bym nie robiła nic, jesli wymrze Ci obsada, to bym wyłowiła martwe ciała, ale nowe ryby bym wpuściła dopiero po 6 tygodniach, nie wcześnieJ- BO SYTUACJA SIĘ POWTÓRZY.
- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".