Enigmatochromis lucanusi F1 i F2
Enigmatochromis lucanusi F1 i F2
Hej,
zbiorniki z rybami z Afryki są dla mnie nowością, zdecydowałem się na ten gatunek ze względu na to, że ryby prezentują się świetnie w mrocznym klimacie black water.
W tej chwili znajdują się w 240l (trzy dorosłe pary wraz z młodymi) zaaranżowanym biotopowo (chociaż nie jest to scape pokroju konkursowych zbiorników).
Na zdjęciu grupa już podrośniętych młodzików F2
zbiorniki z rybami z Afryki są dla mnie nowością, zdecydowałem się na ten gatunek ze względu na to, że ryby prezentują się świetnie w mrocznym klimacie black water.
W tej chwili znajdują się w 240l (trzy dorosłe pary wraz z młodymi) zaaranżowanym biotopowo (chociaż nie jest to scape pokroju konkursowych zbiorników).
Na zdjęciu grupa już podrośniętych młodzików F2

- 2
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
- Dzieląc pasję mnożymy radość -
Re: Enigmatochromis lucanusi F1 i F2
Wrzuć proszę fotkę całego zbiornika, luuubię takie klimaty - choć nie afrykańskie 

- 0

Akurat jestem w pracy, ale jak tylko wrócę to postaram się zrobić fajne zdjęcie
Jeżeli nie dziś (już pewnie nigdzie nie będzie się świeciło) to jutro oczywiście zamieszczę zdjęcie całości

Jeżeli nie dziś (już pewnie nigdzie nie będzie się świeciło) to jutro oczywiście zamieszczę zdjęcie całości

- 0
Kurde, widziałem te ryby na żywo, ale chyba wobec wrażenie z otoczenia w jakim się znalazłem, nie pozwolił mi się skupić na przekazie słownym
.
i nie dotarło do mnie ich afrykańskie pochodzenie, a przecież szukam małych pielęgniczek afrykańskich

i nie dotarło do mnie ich afrykańskie pochodzenie, a przecież szukam małych pielęgniczek afrykańskich

- 0
Mann am Boden
Nie mam doświadczenia w przewożeniu ryb, ale może uda mi się zabrać kilka młodych do Łodzi, chciałbyś?
- 0
Jasne, a może Ty zakochasz się w Chanalleblasach, to też afrykańskie ( wokółkongijskie bagna) tyle że o pokroju wstążki, ale para.
- 0
Mann am Boden
A łacińska nazwa? To sobie zobaczę co to są za cudeńka 

- 0
Możesz je zobaczyć w temacie, który dziś też aktualizowałem jakieś 40 min temu.
Ale proszę Channallabes apus
Wyglądają złowieszczo, ale to baranki nawet krewetki wiślane mogą łazić im przed pyskiem.
Ale proszę Channallabes apus
Wyglądają złowieszczo, ale to baranki nawet krewetki wiślane mogą łazić im przed pyskiem.
- 0
Mann am Boden
Dziękuję! Jednak są to spore ryby, nie mam dla nich warunków, bo zbiornik Afryki mam tylko jeden właśnie z Enigmami
Jednak w Łodzi może się znajdzie ktoś chętny na nie

Jednak w Łodzi może się znajdzie ktoś chętny na nie

- 0