Pytanie
|Strona 1 z 1
Pytanie
Witam, mam pytanie może ktoś mi podpowie . Mam kilka Akar Maroni, 2 największe i najstarsze zachowują się inaczej, samiec i samica chowają się często w krzakach - roślinach i przepędzają kto podejdzie. Na ciele często bardziej czarne pasy widać . Myślałem że to tarło ale na kamieniach nic nie widać. Ktoś coś miał takiego z Was? Pozdrawiam Grzegorz
- 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
- Rezydent
- Reputacja: 24
- GG: 0
Re: Pytanie
Może noc nie widać na kamieniach, ale wiele wskazuje na to ze ryby szykują się do tarła, albo już je odbyły.
- 0
- Rezydent
Witam, proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. Para Akar chyba szykowała sie do tarła, wybrały zamek ceramiczny bo tam się chowały. Niestety samiec glonojada zabił i zjadł samicę. Czy jest szansa że samiec będzie miał tarło z inną? Ma jeszcze inne 3 ale są małe. Trudno ocenic. Być moze jest jakaś samica... Pozdrawiam
- 0
- Rezydent
na pewno jej nie zabił! a zjadł to tak bo one żywią się padliną, a co do połączenią z inną samicą to już kwestia indywidualna.
- 0
- Bywalec
- Reputacja: 18
- GG: 4993916
|Strona 1 z 1