jakie ryby do zestawu (65 l)
|Strona 1 z 1
jakie ryby do zestawu (65 l)
Dzień dobry wszystkim.
Chciałbym zasięgnąć porady dotyczącej rybek w akwarium 65 l. Szwagier próbuje mnie nauczyć najpierw na małym, zanim w nowym domu będę kupował akwarium 300 l.
Obecnie w akwarium mam dziesięć neonów, cztery otoski i dwa ramirezy oraz (było bo ich nie widzę) 15 krewetek cherryred. Z czytanych przeze mnie tematów na forum wnioskuję, że najlepiej pasują do nich Gupiki oraz Kirysy ale nie więcej niż po dwa.
Pytanie do was, chętnych pomocy ekspertów, co i w jakiej liczbie mogę dokupić, bo wydaje mi się "za pusto"?
W akwarium są oczywiście żywe rośliny (3 duże kryptokoryny, anubis, jakaś trawopodobna, mech i kilka bambusów) oraz podłoże (czarny piasek bazaltowy). W kompozycji mam dwa małe i jeden duży kamień biały.
Dziękuję wszystkim za chęć pomocy i za Wasze opinie.
Chciałbym zasięgnąć porady dotyczącej rybek w akwarium 65 l. Szwagier próbuje mnie nauczyć najpierw na małym, zanim w nowym domu będę kupował akwarium 300 l.
Obecnie w akwarium mam dziesięć neonów, cztery otoski i dwa ramirezy oraz (było bo ich nie widzę) 15 krewetek cherryred. Z czytanych przeze mnie tematów na forum wnioskuję, że najlepiej pasują do nich Gupiki oraz Kirysy ale nie więcej niż po dwa.
Pytanie do was, chętnych pomocy ekspertów, co i w jakiej liczbie mogę dokupić, bo wydaje mi się "za pusto"?
W akwarium są oczywiście żywe rośliny (3 duże kryptokoryny, anubis, jakaś trawopodobna, mech i kilka bambusów) oraz podłoże (czarny piasek bazaltowy). W kompozycji mam dwa małe i jeden duży kamień biały.
Dziękuję wszystkim za chęć pomocy i za Wasze opinie.
- 0
- Nowy na forum
- Reputacja: 0
- GG: 0
Re: jakie ryby do zestawu (65 l)
Witaj
Do tej obsady będzie niestety już za dużo, nie dodawaj nic .
Na pewno musisz neony odłowić .
Minimum metr akwarium - one muszą mieć gdzie pływać .
W za małym akwarium będą stały .
Ramirezom też jest potrzebna większa powierzchnia dna i piasek .
Kirysy to ryby stadne - 15/20 sztuk - ale też potrzebują większego akwarium dla stada.
Do tej obsady będzie niestety już za dużo, nie dodawaj nic .
Na pewno musisz neony odłowić .
Minimum metr akwarium - one muszą mieć gdzie pływać .
W za małym akwarium będą stały .
Ramirezom też jest potrzebna większa powierzchnia dna i piasek .
Kirysy to ryby stadne - 15/20 sztuk - ale też potrzebują większego akwarium dla stada.
- 1
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
|Strona 1 z 1