Obsada dla 256l
Re: Obsada dla 256l
Ja, napisałem co jest bez trudu dostępne na stan dzisiejszy u pośredników. Ty, miałeś wybrać co Cię interesuje z tego. I wtedy by się z twoich typów coś dobrało. Wszystko poza dwoma wyjątkami (moim zdaniem po osiągnięciu za dużych rozmiarów przeprowadzka do większego) do takiego akwarium sie nadaje. Nie wiem tylko poza motylem co jeszcze Ci przypadnie do gustu.
- 0
160x40 a 150x50 nie wydawało mi się aż taką różnicą, ale faktycznie masz rację, mój błąd.
- 0
Ale ciekawy temat, że go wcześnie nie zauważyłem
W przyszłości mam zamiar stworzyć podobne akwarium. Na powierzchnie motylowiec, w toń świeciki kongolańskie i buszowce ostropyskie. Do tego dużo korzeni, epifity a na tafle wody pistia lub salwinia żeby mieć przytłumione światło. Po prostu bajka.
Buszowce tak spodobały się żonie, że prędzej pozwoli mi zmienić akwarium na większe niż je oddać (co za pech
). Czekam na Twój wybór i zdjęcia 

W przyszłości mam zamiar stworzyć podobne akwarium. Na powierzchnie motylowiec, w toń świeciki kongolańskie i buszowce ostropyskie. Do tego dużo korzeni, epifity a na tafle wody pistia lub salwinia żeby mieć przytłumione światło. Po prostu bajka.
Buszowce tak spodobały się żonie, że prędzej pozwoli mi zmienić akwarium na większe niż je oddać (co za pech

- 0
Widziałem na C.pl, że Zimna Zośka sprzedaje 10 szt dorosłych (10 cm) BRYCINUS LONGIPINNIS po 15 zł/szt. - te mogą być zamiast świecika.
- 0
Mann am Boden
Mój tata miał kiedyś te ryby i był zachwycony ale to było wieki temu. Może namówię go na większe akwarium i wróci "do starej miłości".JoE pisze:Jedynie dalej szukam informacji co z trzciniakami, bo czym więcej o nich czytam tym ciekawsze się ich zachowanie wydaje i coraz bardziej kuszą żeby takiego gościa w akwarium tez mieć.
- 0
Świetnie to wygląda .
Zapezpiecz siatką ,,a jest kilka do wyboru.
Od tynkarskiej do siatki do łapania motyli
Zapezpiecz siatką ,,a jest kilka do wyboru.
Od tynkarskiej do siatki do łapania motyli
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Z lotosem mogę pomóc .
Mam czerwonego i zielonego tygrysa .
Mam czerwonego i zielonego tygrysa .
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Brawa za wciąż aktualizowaną fotorelację, to jest zawsze mile widziane! Zbiornik prezentuje się ciekawie, miałeś pomysł na te wiszące korzenie, nie powiem
Sam jestem ciekaw czy da się w skuteczny sposób zabezpieczyć je przed pleśnieniem, w moim przypadku korzeń lekko wystawał ponad taflę i pojawiał się na nim meszek. W Twoim przypadku może nie być takiej sytuacji, jeżeli dobrze widzę użyłeś korzeni "japońskich" pamiętam jak moczyłem je w wiadrze, kiedy nie mieścił się w całości pod wodą to wystająca część pozostawała sucha, może więc w ogóle nie będzie problemu z pleśnieniem.

- 0
JoE pisze:Co do korzeni to wiem tylko ze są z drzewa lisciastego scietego/zlamanego jakieś pół roku temu z pobliskiej budowy.
W takim razie moją teorię podałeś w wątpliwość

- 0