Zbiornik towarzyski 375l
Re: Zbiornik towarzyski 375l
Brzoskwinia przetestowana
Ryby jadły bardzo chętnie, do pokarmu szybko wyszły też krewetki Amano.

- 1
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Po trwających w sumie kilka miesięcy poszukiwaniach, udało mi się wprowadzić dziś do zbiornika 8 sztuk Guianacara Geayi. Maluchy mają około 4-5cm, ale już widać ładnie zaznaczone pręgi i czerwone końcówki płetw. Liczę na to, że przy dobrym karmieniu szybko nabiorą wielkości i kolorów. Pomimo swoich rozmiarów już zaczęły kopać dołki i szukać swojego miejsca. Postaram się wrzucić na dniach świeże zdjęcia. W międzyczasie podrosły też L340 od Marcho, widuję je już w zasadzie codziennie, wychodzą do pokarmu i wylegują się na piasku. Wcześniej były zdecydowanie płochliwe i pochowane. Obecnie największy osobnik ma max 5cm. Niestety póki co żaden serwowany u mnie pokarm nie wywołuje u nich wielkiego łaknienia, najczęściej jedzą gdzieś po kątach, albo zgryzają korzenie co widać bardzo wyraźnie. Chyba w końcu spróbuję z żywym tubifexem, może to je ostatecznie przekona 

- 0
W międzyczasie zapytam o inną kwestię, może ktoś ma nadmiar szybko rosnących roślin typu hydrocotyla, rogatek, cabomba etc? W zasadzie to każdy nadmiar roślin mnie interesuje, bo w przyszłym tygodniu chciałbym gęściej obsadzić drugi zbiornik, więc w grę wchodzą też np. cryptocoryny etc.
- 0
Rogatka mam i hydrocortyle
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
- Bywalec
- Reputacja: 29
- GG: 0
Ja będę potrzebowała pistię z kilka sadzonek, ale dużych - na wyjazd do Drozdowa.
- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
Sa takie 5cm srednicy bo wieksze nie zdaza urosna bo za duzo tego mam i wywalac musze bo tafli mi brakuje u kreweci
a w BW za malo swiatla i marnieje jak wpuszczam 

- 0
- Bywalec
To poproszę z 15-20 sztuk jak największych. Odebrałabym w przyszłym tygodniu, bo u mnie w domu każda pistia marnieje.
- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
Spoko jest tego mnostwo
ale nie zdaza wyrosnac bo tak szybko sie mnoza 

- 0
- Bywalec