Pomocy nie wiem co robic
Pomocy nie wiem co robic
Witam was wszystkich. Pisze tu poraz pierwszy gdyz zrobilem restart akwaarium 240l wczoraj zalalem woda a dzis woda robi sie metna nie wiem co zrobic pomozcie
- 0
Marcin
- Nowy na forum
- Reputacja: 0
- GG: 0
- Nowy na forum
Re: Pomocy nie wiem co robic
Użyłeś samej świeżej wody czy dałeś trochę starej? Ryby wpuszczone?
Ogólnie to wystarczy poczekać. Niech chodzi filtracja to powinno zniknąć w kilka dni. Jak nie to podmień wodę.
Ogólnie to wystarczy poczekać. Niech chodzi filtracja to powinno zniknąć w kilka dni. Jak nie to podmień wodę.
- 1
spokojnie czekać nie czyścić filtra , i czekać same się wyklaruje jak przyjdzie czas a później glony i po około 3-4 tygodniach będzie oki doki
- 1
- Często zagląda
- Reputacja: 29
Tak sama swieza woda ryb jeszcze nie ma musze poczekac jak roslinki sie zakorzenia dopiero wtedy puszcze
- 0
Marcin
- Nowy na forum
Z wpuszczeniem ryb poczekaj jeszcze 3-4 tygodnie najlepiej. Woda się ustoi, wykrystalizuje, cykl azotowy się zamknie. Dopiero wtedy myśl o życiu.
- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
- Nowy na forum
Trzy - cztery dni i mleko zacznie znikać. Musiało dojść do połączenia świeżej wody z niewielką ilością starej wody.
- 0

Spokojnie. Jest tak jak współforumowicze napisali wyżej. Pierwotniaki potem glony... cykl azotowy. Dopomnę tylko, że faunę najlepiej stopniowo. Pierwszy restart? XD
Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
- 0