jaki termometr?
|Strona 1 z 1
jaki termometr?
Witajcie.
Poszukuje dokładnego termometru do akwarium, jakiś konkretny model, firma, co byś cie polecili?
dokupiłem drugi i różnica temperatur jest pięć stopni
no i w sumie teraz nie wiem jaka temperatura jest w akwarium.
Poszukuje dokładnego termometru do akwarium, jakiś konkretny model, firma, co byś cie polecili?
dokupiłem drugi i różnica temperatur jest pięć stopni

- 0
- Rezydent
- Reputacja: 146
- GG: 0
Re: jaki termometr?
Używam termometrow rteciowych. Do dokładnego sprawdzenia temperatury wody krainę żonie kuchenny termometr do mięsa lub do herbaty. Wtedy wiem czy mój rteciowych przełamuje o 0,5 stopnia czy więcej.
- 0
Jurkin w tym co zawyża temperature popatrz na słupek rtęci(tych już nie ma)-alkoholu raczej najprawdopodobniej się rozdzieliła i jest mała przerwa i to powód złego wskazania. Brak możliwości naprawy. Usterka mogła powstać przy podmianie wody, czyszczeniu jak wyjęty był z akwarium i leżał płasko. - Też tak miałem.
Jaki kupić taki sam lub coś podobnego zaczepić i dalej się cieszyć a gdy wskazania są niepokojące to pierw obejrzeć termometr czy nie ma rozdzielonej rtęci w słupku wskazującym.
Na pewno nie te naklejki na szybę co niby tremometr.
Jaki kupić taki sam lub coś podobnego zaczepić i dalej się cieszyć a gdy wskazania są niepokojące to pierw obejrzeć termometr czy nie ma rozdzielonej rtęci w słupku wskazującym.
Na pewno nie te naklejki na szybę co niby tremometr.
- 0
- Często zagląda
- Reputacja: 29
Rambo pisze:Jaki kupić taki sam lub coś podobnego zaczepić i dalej się cieszyć
No właśnie kupiłem taki sam, i stąd ten temat. Na mnie pięć stopni nie robi wrażenia, ale dla ryb to chyba spora rurznica. Dzisiaj zebrałem wszystkie termometry z domu i z podwórka, położyłem obok siebie, siedem sztuk, i żaden nie wskazywał tak samo

- 0
- Rezydent
Sera precision - taki o żółtym kolorze .
Wybieram zawsze te o równych wskazaniach .
Wybieram zawsze te o równych wskazaniach .
- 1
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Czyli musze poszukać jakiejś firmuwki, nie coś tam jakieś byle za 3.50 jak ostatnio.
Dzięki dardzo
Dzięki dardzo

- 0
- Rezydent
Nie chc kłamać ale chyba 8 zł za szt. Płaciłem ostatnio jak brałem z 5szt . Wybieraj te które mają najbardziej zbliżony odczyt .
- 0
Też mam niejasności w podawaniu tempy przez mój taki gruby termometr. Temperatury prawie wogle nie spadają poniżej 28-31 st C. Ja rozumiem że mieszkam na poddaszu no ale bez przesady.
Czy do odczytu nada się termostat elektroniczny W1209? Właśnie przyszedł mi z Ali i ja myślałam że nada się do grzałki a on tylko do chodzenia (tak przy okazji)
Adams taki cienki Sera może być w Clariasie
Czy do odczytu nada się termostat elektroniczny W1209? Właśnie przyszedł mi z Ali i ja myślałam że nada się do grzałki a on tylko do chodzenia (tak przy okazji)

Adams taki cienki Sera może być w Clariasie
- 0
- Czasami zagląda
- Reputacja: 6
Mój wygląda identycznie .
Tyle że firmy sera i cena prawie dwa razy niższa .
A brałem w lokalnym sklepie o ile pamiętam .
Najważniejsze aby wskazywał w miarę precyzyjnie .
Tyle że firmy sera i cena prawie dwa razy niższa .
A brałem w lokalnym sklepie o ile pamiętam .
Najważniejsze aby wskazywał w miarę precyzyjnie .
- 0
|Strona 1 z 1