3/3 akwarium testowe by asterix
|Strona 1 z 1
3/3 akwarium testowe by asterix
To szklo powstalo na wariata 21.01.2018
Okazalo sie ze kardynalki to para i mozna by je rozmnozyc. Szklo 40x25x28 stalo w garazu filtr pat mini w komplecie zwir wala sie w dozych ilosciach na zewnatrz kamienie na wystroj tez pozbietane pod oknem
Trzeba bylo tylko zrobic oswietlenie i zalac woda.
Przekladalem z dnia na dzien zakup gratow do belki led az tu nagle tel ze kumpel jedzie do mnie z krewetkami wiec nie bylo wyboru poszedlem pozbierac kamienie wyczyscilem i stwierdzile ze akwarium bedzie krotko stalo wiec zrobie test i pod zwir dalem ziemie ogrodowa poszedlem pozbierac roslinki co plywaly w reszcie akwari i cos tam sie ulozylo . Akwarium zalalem woda z pozostalych akwarii /przymusowa podmiana/ i przyjechaly krewetki. Belke na szybko zrobilem 11W power led . Nastepnego dnia wrzucilem kardynalki i krewetki . Po 3 dniach kardynalki wrocili do akwarium 64l . Po kolejnych kilku dniach zobaczylem male przecinaki ok 30sztuk sie uchowalo do dnia dzisejszego.
Przez ten miesiac walczylem z glonami a szczegolnie z nitkami ale chyba mi sie udalo wygrac wojne . W akwarium zagoscily slimaki w iloscach hurtowych oraz malzoraczki.
W miedzy czasie w pozostalych akwariach okocily sie gupiki wiec tez trafily do kotnika.
Na nieszczescie zony / wyrazila zgode na lokalizacje tego akwarium tylko tymczasowo max 1 miesiac / krewetki zaczely nosic jajka i czeka co z tego wyjdzie. Narazie akwarium stoi a nawet doszly do niego kolejne krewetki.
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postuProszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Wysłane z mojego SM-G390F przy użyciu Tapatalka
Okazalo sie ze kardynalki to para i mozna by je rozmnozyc. Szklo 40x25x28 stalo w garazu filtr pat mini w komplecie zwir wala sie w dozych ilosciach na zewnatrz kamienie na wystroj tez pozbietane pod oknem
Trzeba bylo tylko zrobic oswietlenie i zalac woda.
Przekladalem z dnia na dzien zakup gratow do belki led az tu nagle tel ze kumpel jedzie do mnie z krewetkami wiec nie bylo wyboru poszedlem pozbierac kamienie wyczyscilem i stwierdzile ze akwarium bedzie krotko stalo wiec zrobie test i pod zwir dalem ziemie ogrodowa poszedlem pozbierac roslinki co plywaly w reszcie akwari i cos tam sie ulozylo . Akwarium zalalem woda z pozostalych akwarii /przymusowa podmiana/ i przyjechaly krewetki. Belke na szybko zrobilem 11W power led . Nastepnego dnia wrzucilem kardynalki i krewetki . Po 3 dniach kardynalki wrocili do akwarium 64l . Po kolejnych kilku dniach zobaczylem male przecinaki ok 30sztuk sie uchowalo do dnia dzisejszego.
Przez ten miesiac walczylem z glonami a szczegolnie z nitkami ale chyba mi sie udalo wygrac wojne . W akwarium zagoscily slimaki w iloscach hurtowych oraz malzoraczki.
W miedzy czasie w pozostalych akwariach okocily sie gupiki wiec tez trafily do kotnika.
Na nieszczescie zony / wyrazila zgode na lokalizacje tego akwarium tylko tymczasowo max 1 miesiac / krewetki zaczely nosic jajka i czeka co z tego wyjdzie. Narazie akwarium stoi a nawet doszly do niego kolejne krewetki.
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postuProszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
- 0
- Często zagląda
- Reputacja: 27
- GG: 0
Re: 3/3 akwarium testowe by asterix
Fajny artykuł, ciekawie się czyta.
- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
akwarium zaczyna samo sie prowadzic wystarczy czasami usunac zielony nalot i wyczyscic filtr no i nakarmic gromade maluchow Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postuProszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postuProszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
- 0
- Często zagląda
rybki male odchowane poszly do wiekszych zbiornikow
w tym zostalo pare endlerow i kilka krewetek.
obecnie zastanawiam sie nad nowa obsada na tak male szklo
mysle o endlerkach ale tego mam juz pelno w pozostalych szklach.
Moze jest cos malego i wmiafe atrakcyjnego wygladem co bedzie sie ladnie prezentowac w tej szklance wody
w tym zostalo pare endlerow i kilka krewetek.
obecnie zastanawiam sie nad nowa obsada na tak male szklo
mysle o endlerkach ale tego mam juz pelno w pozostalych szklach.
Moze jest cos malego i wmiafe atrakcyjnego wygladem co bedzie sie ladnie prezentowac w tej szklance wody
- 0
- Często zagląda
Z jakiego kontynentu ew zlewni cię ryby interesują ?
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
heh do 20l to mi wszystko jedno byle byly kolorowe
- 0
- Często zagląda
Dario dario.
Ze 2/3 samce i reszta samic .
Dobrze zarośnięta roślinami aby miały kryjówki .
Bo zadziorne to ryby.
Ze 2/3 samce i reszta samic .
Dobrze zarośnięta roślinami aby miały kryjówki .
Bo zadziorne to ryby.
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
po glebszym namysle zbiorniczek zostanie powiekszony do 42x35x35 a wraz z nim zostaja krewetki teszta obecnych maluchow lprzejdzie do pozostalych akwarii. a do tego zostana wpuszczone 10x miedzik 10x zwinnik
- 0
- Często zagląda
Miedzik to spora ryba, w dodatku bardzo ruchliwa. To bardzo zły pomysł aby umieszczać ja w tak małym akwarium! To sam ze zwinnikiem, pomyślałbym nad mniejszymi rybami.
- 0
Awokado pisze:Miedzik to spora ryba,
Na dodatek wredna, w tak małym akwarium nic innego z nią nie przeżyje.
- 0
- Rezydent
- Reputacja: 146
|Strona 1 z 1