rykowisko 2.0 ( for Miewan)
Re: rykowisko 2.0 ( for Miewan)
ManiaPI pisze:Byłbym zapomniał. Mam hydroponikę![]()
wygląda tak:
Hydroponika ekstra klasa, prima sort.

- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
Mariusz, dopytam o jeszcze jedną rzecz. Jakiś czas temu wspominałeś, że pod rośliny wciskasz pałeczki nawozowe do kwiatów. Masz jakiś system? Wciskasz je co kilka cm? Czy rzadziej? Stosujesz konkretny rodzaj?
- 0
Ja stosuje pałki do storczyków,ale stosowałem też inne.
Łamię je na 3 części i wtykam w trójkąt dookoła rośliny, co 3-4 tygodnie.
Stosuje głównie do kryptokoryn i żabienic ( reszta mojego ziela ma słabe systemy korzeniowe....)
Łamię je na 3 części i wtykam w trójkąt dookoła rośliny, co 3-4 tygodnie.
Stosuje głównie do kryptokoryn i żabienic ( reszta mojego ziela ma słabe systemy korzeniowe....)
- 0
tak kranówa, co prawda podmiany robię niewielkie ale.... niewielkie przy tej pojemności to nadal dużo..
- 0
od pewnego czasu znajduję sporo pustych skorup zatoczków. kiedyś jak brałem od Adamsa echinodorusa to pojawiły mi się świdry (ziele przepłukałem!). i raz zobaczyłem helenkę. dziś przy czyszczeniu dna wykopałem ją, już wiem że puste skorupy to jej dzieło i najlepsze że jest jedna
a przerób ma srogi.i co ciekawe nie tyka świdrów tylko zatoczki.
oddałem dwie ramirezy (samce) i nabyłem kolejne 4 tym razem 2 pary.

oddałem dwie ramirezy (samce) i nabyłem kolejne 4 tym razem 2 pary.
- 0
Wyrazy podziwu. Piękne akwa. Czym to filtrujesz?
Nie ma w żwirku gazów? Pytam bo jak miałem kiedyś grubo drobnego żwiru to w czasie penetracji podłoża leciały bąbelki.
Nie ma w żwirku gazów? Pytam bo jak miałem kiedyś grubo drobnego żwiru to w czasie penetracji podłoża leciały bąbelki.
- 0
+ A On nachyliwszy się pisał palcem po ziemi +
- Rezydent
- Reputacja: 54
- GG: 0
Krzych67 pisze:Wyrazy podziwu. Piękne akwa. Czym to filtrujesz?
unimax 500 i panelowiec własnego konceptu i konstrukcji.
gazy mam z tyłu zbiornika w grubym żwirze , piasek przy każdej podmianie( co tydzień) jest wzruszany więc nic tam się nie gromadzi.
- 0