Filtr kaskada czy sie nada
|Strona 1 z 1
Filtr kaskada czy sie nada
Witam co sądzicie o filtrze do 112l ogólne jako jedyny filtr - akwarium bez pokrywy z belką LED(w trakcie prac)
http://allegro.pl/filtr-kaskadowy-skimm ... 60300.html
czy lepiej Aquela FZN-2
Wiem kubełek najlepszy
ale coś w miarę to około 300zł. chyba że komuś coś zalega za niewielkie pieniążki.
co do filtr wewnętrzny to poczekam na opinie co sądzicie o tych kaskadach.
http://allegro.pl/filtr-kaskadowy-skimm ... 60300.html
czy lepiej Aquela FZN-2
Wiem kubełek najlepszy
ale coś w miarę to około 300zł. chyba że komuś coś zalega za niewielkie pieniążki.
co do filtr wewnętrzny to poczekam na opinie co sądzicie o tych kaskadach.
- 0
- Często zagląda
- Reputacja: 29
- GG: 0
Re: Filtr kaskada czy sie nada
Bierz największą kaskade. Jaka dostaniesz.
Wbrew pozorom kaskady maja sporo zalet
Wbrew pozorom kaskady maja sporo zalet
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Mam tetra 1200 na zbyciu za 100zl.brakuje zaworków i rurek.
- 0
Do kuli, nadają się tylko cukierki !
Dzięki za ofertę i zaryzykowałem kupiłem Chińczyka HW 302A - 2 lata gwarancji (oby nie była potrzebna) właśnie skończyłem instalowanie jak na razie sucho nie cieknie cicho działa , bez problemu się odpowietrzył, jedyna wada to twarde przewody więc cierpliwości i ostrożności by nic nie połamać . Ogólnie wygląda solidnie.
Zamontowany razem z deszczownicą i skimerem,
Od dołu jeden koszyk z gąbką o bardzo dużej przepuszczalności a reszta ceramika - Jak na razie tak zostanie nie dotykam nie zaglądam.
prefiltr tylko jeszcze jakiś inny zamontuję i dodam przyssawek co trzymają przewody.
Aktualnie przymierzyłem się do solidnej lampy/belki LED ze sterowaniem Arduino (piszę program ucze się testuje itp...)
Lampa zakładam że powstanie w przeciągu 4-6 tygodni.
Pochwale się jak ulepię coś ale to jeszcze potrwa podzespoły systematycznie zamawiam.
Pozdrawiam
Zamontowany razem z deszczownicą i skimerem,
Od dołu jeden koszyk z gąbką o bardzo dużej przepuszczalności a reszta ceramika - Jak na razie tak zostanie nie dotykam nie zaglądam.
prefiltr tylko jeszcze jakiś inny zamontuję i dodam przyssawek co trzymają przewody.
Aktualnie przymierzyłem się do solidnej lampy/belki LED ze sterowaniem Arduino (piszę program ucze się testuje itp...)
Lampa zakładam że powstanie w przeciągu 4-6 tygodni.
Pochwale się jak ulepię coś ale to jeszcze potrwa podzespoły systematycznie zamawiam.
Pozdrawiam
- 0
- Często zagląda
Rambo pisze:Dzięki za ofertę i zaryzykowałem kupiłem Chińczyka HW 302A
Przerabiałem hw302 i mogę z czystym sumieniem polecić - pracowały u mnie 2 szt przez ponad 2 lata.
- 0

Hw 302 dla przestrogi - podczas otwierania zestawu połączeniowego węże - kubełek ułamałem zaczep w głowicy takie tam małe dziadostwo chińskie rączki zrobiły - co kwalifikuje głowicę do wymiany a gwarancja raczej tego nie obejmie gdyż to uszkodzenie mechaniczne dokładnie ciężko ustalić kiedy się to stało może wstępnie już podczas montażu zaraz po zakupie.
https://www.youtube.com/watch?v=5bFMXP6Rmpg
tu filmik jak awaria się przytrafia
Wiec przestroga dla potomnych delikatnie z wężami gdyż sa twarde te orginalne zaczep też dokładnie do końca otwierać
A miało być tak pieknie
Usterkę usune jutro domowym sposobem jak sie sprawdzi to dam znać jak poradzić sobie z takim złamaniem
https://www.youtube.com/watch?v=5bFMXP6Rmpg
tu filmik jak awaria się przytrafia
Wiec przestroga dla potomnych delikatnie z wężami gdyż sa twarde te orginalne zaczep też dokładnie do końca otwierać
A miało być tak pieknie
Usterkę usune jutro domowym sposobem jak sie sprawdzi to dam znać jak poradzić sobie z takim złamaniem
- 0
- Często zagląda
Wklejone na silikon jedne zaczep trzymał więc jest ok. Wygląda stabilnie nawet do góry nogami obracałem a śmiga już cały dzień.
Jak ktoś ma ułamane dwa zaczepy to trzeba wywiercić otwór pod klamrą tak by włożyć bolec z śruby aż przez całe przyłącze pomiędzy wlotem i wylotem wody. Musi być wiercone razem z zamocowanym przyłączem. otwór może być też przez szarą klamrę. Po włożeniu bolca pamiętajmy by go troszkę jak łeb silikonem posmarować by się nie wysuwał.
Jak ktoś ma ułamane dwa zaczepy to trzeba wywiercić otwór pod klamrą tak by włożyć bolec z śruby aż przez całe przyłącze pomiędzy wlotem i wylotem wody. Musi być wiercone razem z zamocowanym przyłączem. otwór może być też przez szarą klamrę. Po włożeniu bolca pamiętajmy by go troszkę jak łeb silikonem posmarować by się nie wysuwał.
- 0
- Często zagląda
|Strona 1 z 1