Tłumienie mocy filtra HW-303
Tłumienie mocy filtra HW-303
Kochani, po ostatnich perypetiach z filtrami kupiłem chinola (te jako jedyne jeszcze mnie nie zawiodły).
Ale... HW303 dmucha u mnie dużo za mocno robiąc niemiłosierną pralkę. Brak jest opcji ustawienia mocy.
Macie na to jakiś patenty?
i'm@tapatalk
Ale... HW303 dmucha u mnie dużo za mocno robiąc niemiłosierną pralkę. Brak jest opcji ustawienia mocy.
Macie na to jakiś patenty?
i'm@tapatalk
- 0

Re: Tłumienie mocy filtra HW-303
Pozostaje przytłumić przepływ, pakując do środka, bardzo dużo mediów filtracyjnych. Praktycznie pod "korek".
- 0

I prefiltr, a na wylot deszczownię lub rozgałęziacz na więcej "nadmuchów"
- 0
Mann am Boden
Piotrek zrób jak koledzy radzą. Miałem kiedyś wspomniany film. Pomogło napakowanie środka na maxa i gęsty prefiltr.
- 0
Pospiech w akwarystyce jest wskazany podczas zbierania wody z podłogi.
Na wylocie nie dawaj zwerzki czy dyszy, zostaw samą rurkę, można też przewód wylotowy dać większej średnicy.
- 0
- Rezydent
- Reputacja: 146
- GG: 0
alek pisze:Piotrek zrób jak koledzy radzą. Miałem kiedyś wspomniany film. Pomogło napakowanie środka na maxa i gęsty prefiltr.
Mam tylko keramzyt na dole do biologii a reszta gąbki + wata.
Mam wolną ceramikę i coś tam od Grześka ale nie wkładam z obawy na zatwardzanie wody.
- 0

Najłatwiej rozgałęzić wylot. Ja u siebie ograniczyłem wylot do hydroponiki wkładając kamień, który przesłania jakieś 30% rurki 

- 0
Jak chcesz napchać więcej mediów do kubła to mam nadmiar lawy wulkanicznej, mogę się podzielić 

- 0
Awokado pisze:Jak chcesz napchać więcej mediów do kubła to mam nadmiar lawy wulkanicznej, mogę się podzielić
Właśnie mi przypomniałeś że też mam gdzieś lawę

- 0

miałem podobny problem rozwiązałem go robiąc coś takiego kupiłem osłonę plastikową na hak holowniczy do samochodu za około 2 zł bo akurat mi to podpasywało w czarnym kolorze , uciosem i wypaliłem dziurę na rurkę przykleiłem to klejem na gorąco bo mieniałem silikonu ,woda wypływając z rurki zaczyna się kręcić w koło i zmniejsz jej ciśnienie na wyjściu .Działa to już u mnie chyba drugi rok
- 3
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Ostatnio zmieniony 10 lis 2017, 20:32 przez marcin, łącznie zmieniany 1 raz