"steter Tropfen höhlt den Stein"
Re: "steter Tropfen höhlt den Stein"
Seban pisze:Ostatnie zdjęcia jest megafajowe.
Więc specjalnie dla Ciebie ten sam ryb:
i ta sama hole:
- 2
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Mann am Boden
Foczki
"kukułka"
"kukułka"
- 0
Mann am Boden
thaz pisze:Foczki to słodkie są, a te żaby, wiadomo
No to ok, więc mrówkolew

A co powiesz na te (rąk już nie wkładam od dłuższego czasu

No i wspominany już gdzieś efekt przeniesienia części kawałków mangrów :
- 0
Mann am Boden
Michał nie dodawałem, a zabrałem korzonki.
- 0
Mann am Boden
Fajne te Twoje dziwolągi Andrzeju.
- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
miewan pisze:No i wspominany już gdzieś efekt przeniesienia części kawałków mangrów :
Odczytałem to zdanie jako dorzucenie większej ilości korzeni

- 0
Dawno już nie bawiłem się salimetrem, aż do wczoraj.
Już od jakiegoś czasu przynajmniej ze dwa miesiące, zmniejszałem ilość soli w podmiankach, doszedłem do stanu 2 łyżki stołowe na 10 litrów podmienianej wody, a kompensacja 1,010 na "termometrze" czyli ok. 1.011 (bo w mierzonej zlanej wodzie w wiadrze była już temp.19 st), czyli w baniaku przy 23 st. mam jakieś 1,012, czyli więcej jak gdy zacząłem podsalać prawie rok temu, kiedy było 1,010 - tyle, że wtedy szły 4,5 łychy Organic Active. Do tego sprawdzenia tknęło mnie to, że wystarczyło wypłukać sitka "od tubru" by na oczkach z czasem osiadła sól. Zauważcie, że dawka jest mniejsza o połowę niż na początku dozowania a gęstość jest nawet minimalnie wyższa
poziom w "najdłuższym" to 1,003 - tu od początku leciała 1 łycha soli i 1,001 w "niedolanym" gdzie nigdy nie była dodawana sól.
Już od jakiegoś czasu przynajmniej ze dwa miesiące, zmniejszałem ilość soli w podmiankach, doszedłem do stanu 2 łyżki stołowe na 10 litrów podmienianej wody, a kompensacja 1,010 na "termometrze" czyli ok. 1.011 (bo w mierzonej zlanej wodzie w wiadrze była już temp.19 st), czyli w baniaku przy 23 st. mam jakieś 1,012, czyli więcej jak gdy zacząłem podsalać prawie rok temu, kiedy było 1,010 - tyle, że wtedy szły 4,5 łychy Organic Active. Do tego sprawdzenia tknęło mnie to, że wystarczyło wypłukać sitka "od tubru" by na oczkach z czasem osiadła sól. Zauważcie, że dawka jest mniejsza o połowę niż na początku dozowania a gęstość jest nawet minimalnie wyższa

poziom w "najdłuższym" to 1,003 - tu od początku leciała 1 łycha soli i 1,001 w "niedolanym" gdzie nigdy nie była dodawana sól.
- 0
Mann am Boden