przecięcie korzenia
przecięcie korzenia
Potrzebuję kogoś , do pomocy, kto pomógł by mi przeciąć, a raczej przeciął korzeń. Korzeń ma około 15 cm szerokości, i w tym miejscu potrzebuję go przeciąć. Może ktoś ma jakąś piłkę, piłę, itp. Ręcznie moim zdaniem nie da się tego zrobić. A może jednak go nie przecinać?
Ten korzeń będzie w pielegnicach w akwarium o długości 130 cm długości i wysokości 60 cm ("słoik" 390 litrów Biety) . Długość korzenia to 100 cm, a wysokość, 50cm. Przecięcie korzenia moim zdaniem byłoby lepsze, można by bardziej manewrować nim w akwarium. Dobrze byłoby też czyms go obciążyć, bo będzie wypływał na wierzch. Czyli tzw trytytki i plastik.
Panowie, bardzo proszę o pomoc.
Ten korzeń będzie w pielegnicach w akwarium o długości 130 cm długości i wysokości 60 cm ("słoik" 390 litrów Biety) . Długość korzenia to 100 cm, a wysokość, 50cm. Przecięcie korzenia moim zdaniem byłoby lepsze, można by bardziej manewrować nim w akwarium. Dobrze byłoby też czyms go obciążyć, bo będzie wypływał na wierzch. Czyli tzw trytytki i plastik.
Panowie, bardzo proszę o pomoc.
- 0
- Załączniki
-
- 20171008_084344[1].jpg (58.17 KiB) Przeglądany 8877 razy
-
- 20171008_084320[1].jpg (53.87 KiB) Przeglądany 8877 razy
-
- 20171008_084256[1].jpg (54.53 KiB) Przeglądany 8877 razy
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
Re: przecięcie korzenia
ManiaPI pisze:to do severum? tamten już sie nie podoba?
Tak do severum.

- 0
thaz pisze:Naprawdę fajowy! Skąd masz?
i'm@tapatalk
To znalezisko mojego ciotecznego szwagra.

- 0
Bieta pisze:Mieszka w Twoich okolicach, tylko znacznie dalej poza miastem.
biorę piesa i idę do lasu jak tak :P
- 0

Ela, nie przecinaj tego korzenia. Wygląda extra! Poza tym chcąc przycisnąć oba kawałki drewna będzie trzeba więcej kamieni czy kombinowania z opaskami a tak, obciążenie/pasek w dwóch miejscach i po balu. Wiele osób szuka dużych korzeni i są przerażeni ich ceną, dlatego montują konstrukcje z kilku mniejszych. Ty trzymasz w rękach kawał ładnego badyla i myślisz o przecinaniu, ja bym tego nie ruszał 

- 0
Misiak pisze:Z tego co mi wiadomo to korzeń nieprzecięty trafił już do akwarium
Mało tego, nawet już gotowa aranżacja jest.

- 0