Kirysy nabrały ochoty XD
Re: Kirysy nabrały ochoty XD
http://i65.tinypic.com/vqrsrq.jpg
Witam tak mi się udało wstawić ale maluszków jest z 40 sztuk i z 20 jajeczek z 10 spleśniałych wywaliłem.
kotnik firmy zrób sam z użyciem pończoszki żony - nie miała nic przeciwko.
kotnik blisko deszczowniczy by troszkę wymusić cyrkulacje wody.
Pozdrawiam
Witam tak mi się udało wstawić ale maluszków jest z 40 sztuk i z 20 jajeczek z 10 spleśniałych wywaliłem.
kotnik firmy zrób sam z użyciem pończoszki żony - nie miała nic przeciwko.
kotnik blisko deszczowniczy by troszkę wymusić cyrkulacje wody.
Pozdrawiam
- 0
- Często zagląda
- Reputacja: 29
- GG: 0
Pytanie dnia:
Autem jedzie murzyn, cygan i uchodzca kto kieruje autem?
Autem jedzie murzyn, cygan i uchodzca kto kieruje autem?
- 0
- Często zagląda
- Często zagląda
Brawo
Masz młode kirysy. Jest kotnik, natomiast powinno dać się im Napowietrzanie, bądź choć ruch tafli.
Młode wymagają silnego natlenienia..
Masz młode kirysy. Jest kotnik, natomiast powinno dać się im Napowietrzanie, bądź choć ruch tafli.
Młode wymagają silnego natlenienia..
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
http://i66.tinypic.com/rko583.jpg
tam deszczownica gania wodę robi niezły mix musiałem nawet troszkę odsunąć
a na tych listkach są jeszcze jajeczka
tam deszczownica gania wodę robi niezły mix musiałem nawet troszkę odsunąć
a na tych listkach są jeszcze jajeczka
- 0
- Często zagląda
Witam mija miesiąc od kiryskolandii mojej i co mamy wczoraj wpuściłem jednego największego około 7mm do ogólnego z kiryskami do dziś przeżył 24h po długich poszukiwaniach. Mam jeszcze 5 takich większych jutro wypuszczę i z 30 mniejsze i z 15 maluśkich co dopiero wyskoczyły z ikry ale wczoraj też odłowiłem z 40 nowych jajeczek ikry 2 do dziś spleśniały reszta odpowiednio zmienia barwę
Czym karmię: Tropical micro-vit basic - jak dawałem żółtko to było troszkę syfu dziwnego i zaczęły padać wiec szybko czyszczenie i odstawka na tym Tropicalu odchowują się i nowe jajeczka nie pleśnieją

Czym karmię: Tropical micro-vit basic - jak dawałem żółtko to było troszkę syfu dziwnego i zaczęły padać wiec szybko czyszczenie i odstawka na tym Tropicalu odchowują się i nowe jajeczka nie pleśnieją
- 0
- Często zagląda
Jaja bardzo syfią wode, natomiast są niezastąpionym pokarmem pierwszych dni.
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
- Nowy na forum
- Reputacja: 0
Witam niespodziewane narodziny :
Dziś stwierdziłem że zerknę do mojego chińskiego sprzętu HW 302-(filtr zewnętrzny) jak dobrze pamiętam zakupiony sierpień/wrzesień 2017. Wprawdzie po otwarciu do wymiany z włókniny wkład ten co był na samej górze ostatni ale mógłby jeszcze i z 2-3 miesiące śmigać bez otwierania.
Co do narodzin gdy wyjąłem ostatni koszyk ten na samym dole z gąbką taka z największymi oczkami ppi10 bodajże to na samiutkim dole w przestrzeni wolnej pod koszykiem
5 sztuk kiryski sterby około 1 cm .
I tu pytanie skąd mam prefiltr z gąbki na tym koszyczku co był orginalny wiec takie duże nie mogły się tam dostać musiały maleństwa od małego tam się gnieździć
Większość narodzonych pooddawałem znajomym a tu taka niespodzianka
Podsumowując część zasysająca do poprawki po niedzieli by nic nie wsysło
Dziś stwierdziłem że zerknę do mojego chińskiego sprzętu HW 302-(filtr zewnętrzny) jak dobrze pamiętam zakupiony sierpień/wrzesień 2017. Wprawdzie po otwarciu do wymiany z włókniny wkład ten co był na samej górze ostatni ale mógłby jeszcze i z 2-3 miesiące śmigać bez otwierania.
Co do narodzin gdy wyjąłem ostatni koszyk ten na samym dole z gąbką taka z największymi oczkami ppi10 bodajże to na samiutkim dole w przestrzeni wolnej pod koszykiem

I tu pytanie skąd mam prefiltr z gąbki na tym koszyczku co był orginalny wiec takie duże nie mogły się tam dostać musiały maleństwa od małego tam się gnieździć
Większość narodzonych pooddawałem znajomym a tu taka niespodzianka
Podsumowując część zasysająca do poprawki po niedzieli by nic nie wsysło
- 1
- Często zagląda