Nowe akwarium dla raczków
Re: Nowe akwarium dla raczków
Ja go również w dyskach mam i na wystawy sporo osób bierze. Właśnie z tego powodu. + ogromny za jego obojętność.
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Ja tez mam drobny żwir od firmy Rettne. Nie musiałam go płukać, jedynie sparzyłam wrzątkiem i tylko dlatego, ż etrzymam w nim paletki.
- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
adams2121 pisze:Używam zwykłego piasku kwarcowego lub piachu z rzeki.
Ew. Zobaczcie ofertę firmy. Retne, i zobaczcie czy wyślą do was
Faktycznie fajny i nie drogi, z tym że zależy mi na ciemnym, najlepiej czarnym kolorze. Jak już pisałam akwarium tworzymy pod raczki, a one na jasnych, albo naturalnych kolorach będą dość mało widoczne. Firma Retne, przynajmniej z tego co widziałam na stronie, ma tylko jasny piasek i naturalny żwirek.
- 0
- Nowy na forum
- Reputacja: 2
- GG: 0
U mnie raczki śmigają po jasnym podłożu, nie widzę aby były przez to płochliwe. Codziennie wychodzą do jedzenia, są dość ruchliwe. Myślę, że duża ilość roślin nie wpłynie mocno na ich zachowanie, czyli płochliwość. Szwędają się dosłownie wszędzie 

- 0
Awokado pisze:U mnie raczki śmigają po jasnym podłożu, nie widzę aby były przez to płochliwe. Codziennie wychodzą do jedzenia, są dość ruchliwe. Myślę, że duża ilość roślin nie wpłynie mocno na ich zachowanie, czyli płochliwość. Szwędają się dosłownie wszędzie
Mi chodzi bardziej o efekt wizualny, mamy białe akwarium, raczki są jasne i małe, więc fajnie by było gdyby się mocno odznaczały.
- 0
- Nowy na forum
- Reputacja: 2
- GG: 0
Od retne jest możliwość kupna bardzo drobnego czarnego żwirku. Wystarczy zerknąć na allegro. Sam kupiłem kiedyś 20kg chyba za 19zl
Wysłane z mojego Lenovo K53a48 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Lenovo K53a48 przy użyciu Tapatalka
- 0