Brzanki sumatrzańskie
Brzanki sumatrzańskie
Hej,
żona forsuje pomysł z akwarium ogólnym
- wczoraj powiedziała, że chętnie by tam widziała także
brzanki sumatrzańskie.
Pytanie jak to się ma do obsady (240l) - planowane platki, gupiki
i tego typu pierdoły
żona forsuje pomysł z akwarium ogólnym
- wczoraj powiedziała, że chętnie by tam widziała także
brzanki sumatrzańskie.
Pytanie jak to się ma do obsady (240l) - planowane platki, gupiki
i tego typu pierdoły

- 0

Re: Brzanki sumatrzańskie
Mmm Sumatry 
Biada gupikom, ja mam u siebie 14 szt i najlepiej się prezentują w swojej grupie najlepiej samczej no i kilka samiczek żeby mieli o co walczyć.
Jeżeli myślisz o nich poważnie to zrezygnuj z innych ryb, chyba że coś z ekip sprzątających

Biada gupikom, ja mam u siebie 14 szt i najlepiej się prezentują w swojej grupie najlepiej samczej no i kilka samiczek żeby mieli o co walczyć.
Jeżeli myślisz o nich poważnie to zrezygnuj z innych ryb, chyba że coś z ekip sprzątających
- 0
https://www.facebook.com/jednoserceniedarady
www.jednoserceniedarady.pl
www.jednoserceniedarady.pl
No słyszałem że nie są łatwe z innymi spokojniejszymi rybami.
Czy na poważnie - zobaczymy jeszcze, mnie się szczególnie nie podobają
Czy na poważnie - zobaczymy jeszcze, mnie się szczególnie nie podobają

- 0

Jeżeli nie będziesz miał parcia na ryby typu bojownik ( weloniaste płetwy), prętnik gurami - "wąsiki", to na bazie dużej grupy sumatrzanek ( w tym też formy mszystej ) można spłodzić fajny baniak azjatycki, jako dodatki masz całą gamę razbor, danio ( nie piszę o pręgowanym i lamparcim), na dno bocje i będzie malinka.
- 0
Mann am Boden
Hej,
mam w 70L mam 5 takich brzanek, wybiły mi wszystkie gupiki, walczą między sobą, ale dają radę łącznie z brzankami różowymi.
Względny spokój.
Dawały sobie z nimi również radę niebieskie pielęgniczki ramireza.
mam w 70L mam 5 takich brzanek, wybiły mi wszystkie gupiki, walczą między sobą, ale dają radę łącznie z brzankami różowymi.
Względny spokój.
Dawały sobie z nimi również radę niebieskie pielęgniczki ramireza.
- 0
Pozdrawiam
Tomek

シクリッド タンガニーカ
ilu hodowców tyle opinii 
moje brzanki (18 szt) w zbiorniku 175 cm długości, olewały gurami mozaikowe, kosiarki brzanki titeya, zajmowały się sobą, tzn samce permanentnie się tłukły , i co kilka dni urządzały dziki gon po całej bańce za samicą. jak dopadały to się kotłowały w roślinach, a razem z nimi wszyscy konsumenci kawioru.
wcześniej w małym zbiorniku (80 cm) stado 7 szt zaczepiało wszystko co się dało zaczepić ;/
większa ilość osobników powoduje brak zainteresowania innymi rybami , a wielkość zbiornika , daje im większe pole do "wypływania się".
ryby z adhd, ciągle w ruchu, no chyba że odpoczywają w kępie roślin "zwisając głowa w dół"

moje brzanki (18 szt) w zbiorniku 175 cm długości, olewały gurami mozaikowe, kosiarki brzanki titeya, zajmowały się sobą, tzn samce permanentnie się tłukły , i co kilka dni urządzały dziki gon po całej bańce za samicą. jak dopadały to się kotłowały w roślinach, a razem z nimi wszyscy konsumenci kawioru.
wcześniej w małym zbiorniku (80 cm) stado 7 szt zaczepiało wszystko co się dało zaczepić ;/
większa ilość osobników powoduje brak zainteresowania innymi rybami , a wielkość zbiornika , daje im większe pole do "wypływania się".
ryby z adhd, ciągle w ruchu, no chyba że odpoczywają w kępie roślin "zwisając głowa w dół"
- 0
Re: Odp: Brzanki sumatrzańskie
Z "pierdolami" zrobia porzadek 
Brzanki sumatrzanskie to fajne ruchliwe rybki. Kiedys je mialem w 200 litrach razem z bocjami. Piekny widok.

Brzanki sumatrzanskie to fajne ruchliwe rybki. Kiedys je mialem w 200 litrach razem z bocjami. Piekny widok.
- 0
-
jarek86
Wracam do tematu 
Lepiej późno niż wcale
W zbiorniku gości już ok 12 szt brzanek sumatrzańskich,
myślę o jakiś dodatku.
Za radą miewana, pomyślałem o bocjach ale chyba rosną dość duże?

Lepiej późno niż wcale

W zbiorniku gości już ok 12 szt brzanek sumatrzańskich,
myślę o jakiś dodatku.
Za radą miewana, pomyślałem o bocjach ale chyba rosną dość duże?
- 0

Są też małe bocje, poszukaj a znajdziesz?
Piskorki też tu pasiły a wyzbywałeś się ich.
Piskorki też tu pasiły a wyzbywałeś się ich.
- 0
Mann am Boden