200L w biurze
Re: 200L w biurze
Mógłbyś zamieścić zdjęcia tych naświetlaczy? Muszę wymienić świetlówki w akwarium w pracy i rozważam różne opcje.Awokado pisze:Standardowe 30W świetlówki zastąpiłem naświetlaczami led 3x 30W co dało ciekawy efekt głębi, na dnie pojawiły się refleksy, a rośliny rosną jeszcze intensywniej.
- 0
Tu masz link, to dokładnie ten naświetlacz, barwa biała 5500-6500k 900lm
https://sklep.spectrumled.pl/product-po ... Zimna.html
https://sklep.spectrumled.pl/product-po ... Zimna.html
- 0
Wióry lecą jak orze drewno ?
Jeśli tak to panaqulos maccus .
Trafić pecoltie vittate - a już u nas , raczej niemożliwe .
Oczywiście te prawdziwą ,
Jeśli tak to panaqulos maccus .
Trafić pecoltie vittate - a już u nas , raczej niemożliwe .
Oczywiście te prawdziwą ,
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Szczerze mówiąc, jest mało widoczna (czasem widzę jednego osobnika), a na pewno w akwarium są dwa - samice. Kupiłem je parę lat temu w Emte zoo jako Peckoltia vittata L-103 cena jeżeli dobrze pamiętam ok 15zł. Czy lecą wióry? Nie widzę, żeby w ogóle interesowała się drewnem, siedzi najczęściej we wnętrzu jednego z kokosów i wychodzi do żarcia w tabletkach 

- 0
Michale, bardzo prosiłabym o uaktualnienie fotek. Głównie chodzi mi o raczki. Być może u mnie w pracownianej 112 znajdą miejsce. 

- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
Zastanawiam się nad roszadą obsady w zbiorniku. Na dzień dzisiejszy obsada wygląda tak:
- Pielęgniczka Ramireza 1+1 (dobrana para)
- Tetra Cesarska 3+4
- Krewetka filtrująca 5szt.
- Loricaria Red 2szt.
- otosy, kirysy, helenki,
Myślę nad tym, żeby do Ramirez dorzucić np. Akarę z Maronii max jakieś 4szt. i ze zbiornika odjąć Tetry Cesarskie, a w ich miejsce wpuścić coś mniejszego z ryb ławicowych. Co do Akar, może po prostu same samiczki żeby nie było bójek ewentualnie może uda się wpuścić je w układzie 1+3. Kiedyś je hodowałem i wiem, że to łagodna ryby dlatego o niej myślę. 200l to niewiele, ale chciałbym spróbować. Ewentualnie może macie inne pomysły na gatunki pielęgniczek do Ramirez? Myślę o czymś mało wymagającym bo to akwarium w biurze nie w domu. Kakadu? Boje się, że mogłyby się nie dogadać z Ramirezą w takim litrażu, ale może ktoś ma doświadczenie?
Wszystko przez Roberta i obsadę 500l akwarium w szkole, które dziś oglądałem. Robi wrażenie
- Pielęgniczka Ramireza 1+1 (dobrana para)
- Tetra Cesarska 3+4
- Krewetka filtrująca 5szt.
- Loricaria Red 2szt.
- otosy, kirysy, helenki,
Myślę nad tym, żeby do Ramirez dorzucić np. Akarę z Maronii max jakieś 4szt. i ze zbiornika odjąć Tetry Cesarskie, a w ich miejsce wpuścić coś mniejszego z ryb ławicowych. Co do Akar, może po prostu same samiczki żeby nie było bójek ewentualnie może uda się wpuścić je w układzie 1+3. Kiedyś je hodowałem i wiem, że to łagodna ryby dlatego o niej myślę. 200l to niewiele, ale chciałbym spróbować. Ewentualnie może macie inne pomysły na gatunki pielęgniczek do Ramirez? Myślę o czymś mało wymagającym bo to akwarium w biurze nie w domu. Kakadu? Boje się, że mogłyby się nie dogadać z Ramirezą w takim litrażu, ale może ktoś ma doświadczenie?
Wszystko przez Roberta i obsadę 500l akwarium w szkole, które dziś oglądałem. Robi wrażenie

- 0
A co powiesz na wprowadzenie drugiej pary ramirezek? Miejsce sobie spokojnie znajdą a zachowania wewnątrz gatunkowe dojdą.
Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
- 0