"słoik" 390 litrów Biety
Re: "słoik" 390 litrów Biety
Korzeń ustawiony na miejscu- już nie wypływa
dzięki Mania PI
Pokrywa naprawiona wróciła na miejsce-
dzięki Misiak
Woda się ustała. Jednym słowem wszystko ok. A teraz obiecane fotki, 

- 2
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
I jak to wygląda Waszym zdaniem drogie Panie i Panowie? Proszę o szczere opinie. Coś dodać, coś ująć? Roślinki? Kamienie? 

- 0
Korzeń kozak! Wydaje mi się, że żabienica (po lewej) tak blisko przedniej szyby to słaby pomysł. Ela, może na korzeń mech lub microsorium?
- 0
Bieta pisze:Proszę o szczere opinie
Więc będę szczery - Mi się nie podoba - generalnie nie lubię chwastów, a już zwłaszcza chwastów na piachu, jeżeli chwasty to o zdrowym wyglądzie i zagęszczeniu - te nie są, korzeń jest "słaby" i wygląda "obco" - dodatkowo przytłaczając wnętrze , a jego "opiłowane" odnogi wprowadzają smutek.
Całość wygląda nieco jak w stylu baniaka adamsa2121 (on moją opinie zna od dawna).
Tyle, że ja, cóż mogę powiedzieć o "ładności" szkiełka......kiedy moje, to w większości "zakrasnorostowana" sterta jednego nakładająca się na drugą przy 30 cm wysokości słupa wody i to w najgłębszym miejscu.
- 0
Mann am Boden
Elu popieram przedmówce,korzeń jest spoko, ale za ciężko wygląda w tym zbiorniku-dużym minusem są proste cięcia odnóg.Proponuje wyjąć i i je załagodzić w bardzo prymitywny lecz skuteczny sposób.
Młotek i walisz za ucha po miejscach gdzie chcesz unaturalniać drewniaka,oczywiście na jakimś twardym podłoży np.: schody są idealnym kowadłem dla tworów i nie regularnych kształtach.
Młotek i walisz za ucha po miejscach gdzie chcesz unaturalniać drewniaka,oczywiście na jakimś twardym podłoży np.: schody są idealnym kowadłem dla tworów i nie regularnych kształtach.
- 0
Do kuli, nadają się tylko cukierki !
Tak, musiałam go skrócić, bo on miał ponad dwa metry długości. Nie wlazłby za żadne skarby do samochodu, a tym bardziej do akwarium.
A zrobiłam tak jak umiałam. Ale dzięki za opinie. Będę myślała coś nad nim dalej.
A zrobiłam tak jak umiałam. Ale dzięki za opinie. Będę myślała coś nad nim dalej.

- 0
Ela, zaszczep rośliny lub mech na końcach korzenia i zakryjesz te równe - opiłowane krawędzie. Skoro jest przypięty do dna to chyba nie pozostało Ci nic innego 

- 0
Dawno nie wrzucałam fotek. Czas na małe uaktualnienie.
- 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
sewerum rosną pięknie, muszę je obejrzeć na żywo
- 0
Do kuli, nadają się tylko cukierki !
Severum są już wielkości mojej dłoni.
Zapraszam do obejrzenia, może tez zdecydujesz się na zakup? Mam kilka sztuk na zbyciu.

- 0