"słoik" 600 litrów Biety
Re: "słoik" 600 litrów Biety
Nie, nie, nie- to nie moja bajka. 

- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
Z glonojadów i zbrojników chcę zrezygnować. Mam gmerające po dnie stado kirysów sterbai 49 sztuk (ostatnio była jedna strata).
- 0
Bieta pisze:Z glonojadów i zbrojników chcę zrezygnować. Mam gmerające po dnie stado kirysów sterbai 49 sztuk (ostatnio była jedna strata).
Szybko to nich zatęsknisz, jak korzenie zacznie coś porastać

i'm@tapatalk
- 0

Jedną parkę glonojadów zostawię tylko.
- 0
thaz pisze:W dobrej cenie zdobyłaś te starbai?
i'm@tapatalk
Kiryski Sterbai nabyłam w bardzo dobrej cenie. Dlatego kupiłam ogromne stadko- 50 sztuk. Od dawna podobały mi sie te akurat rybki, ale cenowo były dość drogie, aż nadarzyła się okazja, więc nie zastanawiałam sie długo.

- 0
A w paletkarium zastałam dzisiaj taką sytuację. Dwoje rodziców pilnuje ikry złożonej na korzeniu. Ta para paletek zawsze składała ikrę na szkle, cały czas w jednym miejscu. Dzisiaj zmieniły miejse składania ikry na bardziej naturalne- korzeń. Zobaczymy, czy coś z tego będzie. Jak na razie parametry mam nie najlepsze, jesli chodzi o pH. Jest bardzo wysokie jak dla paletek. No2- jest wzorowe. No3 nie zawracam sobie głowy i nie mierzę. Już powyrzucałam wapienie filipińskie i dorzuciłąm cały kubek szyszek olchy. Poczekam z tydzień i zobaczę, jak zachowa się pH.
Ikra jest widoczna na środkowym kawałku korzenia.
Ikra jest widoczna na środkowym kawałku korzenia.
- 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Na chwilę obecną mam trzy dobrane pary paletek, z czego jedna para regularnie skłąda ikrę co około dwa tygodnie. A dzisiaj druga para po raz pierwszy przystąpiła do tarła. Złożyła ikrę na korzeniu, na środku akwarium. W ten sposób podzieliła rewiry. Pozostałe ryby są pochowane po dwóch kątach zbiornika.
A teraz foty, może uda sie uchwycić ikrę złożoną na korzeniu. Może foty i nie najlepszej jakości, ale ziarenka ikry (koloru przezroczysto- pomarańczowego) da się zauważyć na każdym zdjęciu.
A teraz foty, może uda sie uchwycić ikrę złożoną na korzeniu. Może foty i nie najlepszej jakości, ale ziarenka ikry (koloru przezroczysto- pomarańczowego) da się zauważyć na każdym zdjęciu.
- 0
Elżbieta, zrób zdjęcia całych ryb, jeśli się uda.
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Ryby uciekaja, chowają się za korzeń, może jutro będą bardziej chętne do pozowania na fotach.
- 0