Obsada do 112l.
Re: Obsada do 112l.
Do tych roślin, które wymieniłaś taki żwir będzie lepszy. Do tego kulki gliniano torfowe i może jakaś podsypka lecz niekoniecznie. Do tych co wymienił Tomasz może być piach. Chwaściarze lepiej podpowiedzą.
- 1

Mi te rośliny rosną w piachu ale..Awokado pisze:W piasku poradzi sobie valisneria, to samo z anubiasem i cryptocorynami.
Dałem właśnie kulki gliniane.Seban pisze:Do tego kulki gliniano torfowe i może jakaś podsypka lecz niekoniecznie.
- 0
Temat odnawiam ponieważ myślimy nad zmianą obsady na jakieś ciekawsze rybki z Ameryki Południowej.
Zamiast pielęgniczek ramireza - myślimy nad haremem pielęgniczki dwupręgiej bądź trzypręgiej( któraś jest obecnie w 26C) lub pielęgniczki słonecznej.
Zamiast neonów simulans - ????
Zamiast kirysków pigmej - kirysek sterbai w ilości 5-6 sztuk.
Jaką rybkę ławicową byście zaproponowali? Zależy nam na tym by nie skakały ze względu na otwarte akwarium.

Zamiast pielęgniczek ramireza - myślimy nad haremem pielęgniczki dwupręgiej bądź trzypręgiej( któraś jest obecnie w 26C) lub pielęgniczki słonecznej.
Zamiast neonów simulans - ????
Zamiast kirysków pigmej - kirysek sterbai w ilości 5-6 sztuk.
Jaką rybkę ławicową byście zaproponowali? Zależy nam na tym by nie skakały ze względu na otwarte akwarium.
- 0
Pozdrawiamy Hubert i Monika 

Ja U siebie mam bystrzyki Amanda. 30szt ładnie wygląda w 125L
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
- 1
Tez myślę, że Amanda to ciekawy pomysł. Co do kirysów Sterby, to bym sie zastanowił. Jest to spory gatunek kirysa, może zamiast tego kirys Panda?
- 0
Pomyslę nad pandą chociaż dużo bardziej podobają mi się sterbaie. Dziękuję.
- 0
Pozdrawiamy Hubert i Monika 

Witam. Mam pytanie. Zakładam akwarium 120 l. Interesuje mnie tylko bojownik w tym akwarium. Ile sztuk mogę mieć?
- 0
- Czasami zagląda
- Reputacja: 1
- GG: 0
- Czasami zagląda
- Reputacja: 1
- GG: 0
To zależy od oświetlenia o od tego czy będziesz nawoził czy nie.
Generalnie wszystko w miarę drobnolistne (Ludwigie, Dębówka meksykańska, Bacopa, Hydrocotyle, wszelakie mchy itp). Chodzi o to żeby samice mogły dość swobodnie poruszać się między liśćmi roślin a jednocześnie żeby miały możliwość szybko uciec przed agresją współtowarzyszy.
Generalnie wszystko w miarę drobnolistne (Ludwigie, Dębówka meksykańska, Bacopa, Hydrocotyle, wszelakie mchy itp). Chodzi o to żeby samice mogły dość swobodnie poruszać się między liśćmi roślin a jednocześnie żeby miały możliwość szybko uciec przed agresją współtowarzyszy.
- 0