2000l
Re: 2000l
O pompie już myślałem, ale największa wolna, którą mam, to OR 3500. Nie poda 15 m dalej
. Mam też dwie cyrkulacyjne do c.o. Omnigena, ale one są zewnętrzne, do tego mają stalowe króćce 1.1/4 cala. Dużo chrzanienia się z podłączeniem, choć pewnie mam komplet nypli i podobnego badziewia, bo kiedyś u mnie napędzały naszą ogólną pięćsetkę.
Poza tym - ruch mi dobrze zrobi, bo inaczej stawy zardzewieją mi przy kompie

Poza tym - ruch mi dobrze zrobi, bo inaczej stawy zardzewieją mi przy kompie

- 0
Zbiornik pełny, hydroponika napełniona keramzytem (cały worek budowlanego), ale jeszcze bez roślin na górze. Pompa, oświetlenie i instalacja tymczasowe, pięknie bulboni na wylocie, choć to rurka kanalizacyjna. W środku jeden glonojad albinos i jeden bardzo mocno weloniasty, którego kiedyś od kogoś dostaliśmy. Oczywiście zniknęły w czeluściach odchłani. Szyby nieumyte, woda się wyklarowała. Tak to wygląda:
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Decyzja - zaczynam od początku. Przesadziłem z Orinoko. W sobotę wypompowuję wodę, zostawiam żwir, nurzaćce, obie rybki oraz dolne korzenie. Szukam chętnych do pomocy w tym zbożnym dziele. Będziemy urządzali akwa od nowa. Popełniłem błąd, ale całe życie człowiek się uczy. 2 000 l deszczłówki pójdzie się je....ć. Szkoda, " a taki ładny był, amerykański"
Decyzja - zaczynam od początku. Przesadziłem z Orinoko. W sobotę wypompowuję wodę, zostawiam żwir, nurzaćce, obie rybki oraz dolne korzenie. Szukam chętnych do pomocy w tym zbożnym dziele. Będziemy urządzali akwa od nowa. Popełniłem błąd, ale całe życie człowiek się uczy. 2 000 l deszczłówki pójdzie się je....ć. Szkoda, " a taki ładny był, amerykański"
- 0
Przesadziłeś, bez wody wyglądało ok.
Po zalaniu sam wiesz co jest nie teges. Wczoraj całą drogę powrotną przegadaliśmy z Miewanem na ten temat. Parę beczek i wodę da się uratować. Jeżeli chętni się nie znajda to pomogę.
Po zalaniu sam wiesz co jest nie teges. Wczoraj całą drogę powrotną przegadaliśmy z Miewanem na ten temat. Parę beczek i wodę da się uratować. Jeżeli chętni się nie znajda to pomogę.
- 0
Pospiech w akwarystyce jest wskazany podczas zbierania wody z podłogi.
ale czasu brak na chodzenie w tym wypadku

Wiecie co mnie najbardziej cieszy? - że belka Hagena z dwiema świetlówkami T5, z których jedna już szwankowła w Drozdowie, zdołała oświetlić dno. Przy ledach Cree z nałożonymi soczewkami efekt powinien być masakryczny. No, ale kasy jeszcze na to brak

- 0
I co?
Tadeusz już nazwał " żeremię" ósmym cudem świata, a wy chcecie do ZBURZYĆ, dzwonię po zielonych, gdzie podzieją się te biedne boberki
.
Niestety, ale obiektywnie mądra decyzja
.
Tadeusz już nazwał " żeremię" ósmym cudem świata, a wy chcecie do ZBURZYĆ, dzwonię po zielonych, gdzie podzieją się te biedne boberki

Niestety, ale obiektywnie mądra decyzja

- 0
Mann am Boden