"słoik" 450 litrów Biety
Re: "słoik" 450 litrów Biety
Bieta pisze:A gdzie ów preparat (femanga algenstop spezia) mogę zdobyć?
26C na przykład

- 0
Tak jest, dzisiaj karmiłem ryby i wietrzyłem sklep, to widziałem przynajmniej 1 opakowanie zresztą GENERAL (np.krasne) też jest
- 0
Mann am Boden
A tak wygląda akwarium, po małej reorganizacji. Dwa korzenie połaczyłam ze sobą, co dało fajna kryjówke dla bocji wspaniałych. Do tego przesunęłam trawkę w okolicę wlotu filtra. Mikrozorium ładnie upchałam pomiędzy korę korzenia. Jednak musiałam wyjąć anubiasy- są strasznie zaglonione. Czy moczenie ich w H2O2 przyniosłoby skutek? Zrobiłam bardzo dużą podmiankę wody- prawie 50%.
A teraz foty:
A teraz foty:
- 1
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
Bocje piękne, ale zbiornik aż się prosi o jakieś tło. Choćby ciemną granatową folię.
- 0
Wiem, tło jest potrzebne. Na urlopie postaram sie zrobić sama tło w 3D. Z gałęziami itp. A na razie tak musi zostać. Żałuję, że jak kupiłam szkło, to nie okleiłam pleców chociażby czarną folią. Teraz, żeby się dostać, musiałabym zlać całą wodę i rozbebeszyć wszystko, żwir, rośliny, korzeń, zdjąc pokrywę. Sporo zachodu, nie mam weny na razie do tego. 

- 0
Przed chwilą patyrzyłam, żeby dać jakąś ciemną deskę, blat (nie wiem jak to nazwać fachowo). Ale tam jest wąska szpara, 2-3cm od szkłą do ściany. Kiepsko, musiałabym to zrobić na wcisk. A foli bez luzu nie da się przykleić. Może coś innego? Co mi podpowiecie?
- 0
Możesz skorzystać z płyty pilśniowej 3mm i okleić ją wybranym kolorem foli. Cena niewielka za formatkę, a na Botanicznej nawet wytną Ci konkretny wymiar. Jedyne to średnio ze sztywnością.
- 0
Zamiast płyty pilśniowej możesz użyć cienkiej sklejki, będzie sztywniejsza. To chyba najlepsze rozwiązanie, bo z folią nie ma szans na takiej długości i przy tak małym odstępie od ściany. Korzenie rzeczywiście stworzyły ciekawą kryjówkę
Dalej jednak twierdzę, że jest ich tu za mało. Elu, może zabierz coś paletkom z innego zbiornika? 

- 0
Awokado pisze: Korzenie rzeczywiście stworzyły ciekawą kryjówkęDalej jednak twierdzę, że jest ich tu za mało. Elu, może zabierz coś paletkom z innego zbiornika?
Paletkom, nie zabiorę korzenia, bo kirysy sterbai maja tam fajną kryjówkę. Ale może przez lato jakiś ciekawy korzeń mi przybędzie. Zatrudniłam juz dalsza rodzinę do szukania korzeni.

- 0
Spacer nie daleko masz budowę trasy niepodległości
- 0
Do kuli, nadają się tylko cukierki !