stułbia i co dalej?
|Strona 1 z 1
stułbia i co dalej?
Jako, że mam sporo czasu wolnego. Postanowiłam przyjrzeć się z bliska każdemu zbiornikowi. Co jakiś czas robię takie naoczne przyglądanie szkiełkom. I co zobaczyłąm? Stułbie płowe w malutkim akwarium (jednym z trzech) wielkości 12 litrów z krewetkami blu velvet i żłobkiem gupika Endlera. Stułbie znalazłam gołym okiem sztuk trzy. Wiedziałam jak wyglądają jeszcze z lekcji bilogii- ale nigdy nie widziałam w akwarium. Zauważyłam trzy sztuki stułbi wielkości do 4mm. Czyżby moje akwarium było tak strasznie zaniedbane? Zazwyczaj raz w tygodniu oglądam wszystkie szkiełka, nie widziałam wczesniej.
I teraz nasuwają mi sie pytania:
Co z krewetkami?
Co z narybkiem gupika?
Jak siętej stułbi pozbyć?
A jak długo ona jest, tego nie jestem w stanie stwierdzić, zauważyłam dopiero dzisiaj. Prosze o podpowiedzi, jak zadziałać, żeby pozbyć sie pasożyta.
I teraz nasuwają mi sie pytania:
Co z krewetkami?
Co z narybkiem gupika?
Jak siętej stułbi pozbyć?
A jak długo ona jest, tego nie jestem w stanie stwierdzić, zauważyłam dopiero dzisiaj. Prosze o podpowiedzi, jak zadziałać, żeby pozbyć sie pasożyta.
- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
Re: stułbia i co dalej?
Fakt pojawienia się stułbi nie oznacza zaniedbanie zbiornika,
usunięcie bardzo trudne bo to cholerstwo roznosi się przez podział
ja bym zostawił, tyle że wtedy
należałoby potraktować z kategorii pytań retorycznych
usunięcie bardzo trudne bo to cholerstwo roznosi się przez podział
ja bym zostawił, tyle że wtedy
Bieta pisze:Co z krewetkami?
Co z narybkiem gupika?
należałoby potraktować z kategorii pytań retorycznych
- 0
Mann am Boden
stułbie są spoko
lubią czystą wodę więc akwa Masz ok. a zjadają je chętnie ..wszyscy, miecze szczególnie radośnie. żeby zagrozić dla narybku musi być zdrowa gupole podrosną to zjedzą.

- 0
Hm, tak, tylko ,że do 12 litrów- to raczej mieczy nie wpuszczę. Akwarium ma wymiary 25x20x25cm, jest to maleńka kostka. Podejrzewam, że mogłam je przywlec skądś z roślinami. Brałam rośliny z różnych źródeł.
- 0
Wytłukłam skutecznie No Planarią,
Krewetki wszystkie przeżyły 

- 0
|Strona 1 z 1