Start zbiornika 112l.
Re: Start zbiornika 112l.
alek pisze:Ludzie kochani, skalary do 112L?! Może jeszcze dołożyć arowanę i płaszczkę! Litości.
Alek przeczytaj dokładnie cały mój temat skalary były proponowane przeze mnie do mojej 450l ...
- 0
A to przepraszam. Temat się trochę rozjechał więc się pogubiłem.
- 1
Pospiech w akwarystyce jest wskazany podczas zbierania wody z podłogi.
W porządku rozumiem, wplotłem zakładanie 112l w 450 i trochę się namieszało .
- 0
Żeby było jasniej i przejrzyściej, powinienes rozdielić te dwa akwaria, na dwa oddzielne tematy. Byłoby łątwiej nam się odnieść do włąściwego zbiornika.
- 1
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
Zakładaj drugi wątek o 450 i skalarach.
- 1
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
Ja wrzuciłbym ładnego bojownika + razbory lub neony czarne. Na dno kirysy + kilka zbrojników. Na pewno przydadzą się otosy i nie przesadzałbym tu z ich wytrzymałością w twardej wodzie (moje pływają na białostockiej kranówce i mają się dobrze). Krewetki w taki zbiorniku też się przydadzą, jeden bojownik na pewno ich nie wytrzebi, tym bardziej jeśli pojawi się więcej roślin i kryjówek
- 1
Grzałka przyszła i jest już zamontowana nastawiłem póki co temperaturę na 25,5 stopnica C.Dołożyłem również póki co 1 otaczaka i zauważyłem jakby moczarka trochę zmarniała jest ciemniejsza,nie wygląda ,,tak soczyście jak podczas zakupu''.Dodałem w takim razie 1 krople/dozowanie Fe i jedną kroplę K+.
- 0
Bieta pisze:Żeby było jasniej i przejrzyściej, powinienes rozdielić te dwa akwaria, na dwa oddzielne tematy. Byłoby łątwiej nam się odnieść do włąściwego zbiornika.
W takim razie tu po tytule pozostaje 112l ,a przy zakładaniu 450l założę oddzielny temat .
- 1
Przez filtr wewnętrzny ,,ucieka'' mi piasek z rogu da się jakoś temu zaradzić ?Posadzenie rośliny , położenie drewna, kamienia powstrzymałoby jakoś wynoszenie tego piasku dalej ?
- 0
Żwiru, piasku o większej granulacj podsyp , piasek może być za lekki do prądu wody w tym miejscu , ew przestaw wylot inaczej .
- 1
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie