[182] longer ;)
Re: [182] longer ;)
Krasnale i nie tylko, mam sporo zielonych krzaczkow. Dla mnie to tragedia.
Ostatnio, choć zaburzylem równowagę akwarium środowiskowego, wpuscilem dla młodziutkie zbrojniki ale bez rezultatu. Rozkładam ręce
@tapatalk
Ostatnio, choć zaburzylem równowagę akwarium środowiskowego, wpuscilem dla młodziutkie zbrojniki ale bez rezultatu. Rozkładam ręce

@tapatalk
- 0

powiem ci jak mi udało mim się pozbyć krasnali możne coś z tego ci pomorze
zacząłem od usuwania liści później zrywałem peseta z korzeni i liści roślin oblewałem krasnale woda utleniona ze strzykawki z igła zmniejszyłem ruch wody nie ograniczając przepływu filtra wpuściłem male kosiarki częstsze podmiany z miękkiej wody i efekt zadowalający
brak krasnali
zacząłem od usuwania liści później zrywałem peseta z korzeni i liści roślin oblewałem krasnale woda utleniona ze strzykawki z igła zmniejszyłem ruch wody nie ograniczając przepływu filtra wpuściłem male kosiarki częstsze podmiany z miękkiej wody i efekt zadowalający

- 0
Co wy chcecie od tych krasnali,
ja nie wyobrażam sobie baniaka bez nich, fakt że muszę walczyć z sinicą (zakupiłem nawet wodę utlenioną, a myślę i nad chemipuerem) spędza mi "sen z powiek", że przy okazji wytrzebi mi "rafę"
ja nie wyobrażam sobie baniaka bez nich, fakt że muszę walczyć z sinicą (zakupiłem nawet wodę utlenioną, a myślę i nad chemipuerem) spędza mi "sen z powiek", że przy okazji wytrzebi mi "rafę"
- 0
Mann am Boden
miewan pisze:Co wy chcecie od tych krasnali,
To jest jak z dziećmi - są te chciane i te nie chciane :-)
U mnie krasnale są niemile widziane, nawet w najmniejszych ilościach.
Korzenie i skały mam tak "za%$#%e" że to istne pojęcie przechodzi.
Dodatkowo szczyty skał mają zielonobrunatny porost

- 0

Krewetki kolego i to w dużej ilości - zaczną ci to wyjadać .
u mnie w 160 do cna wyjadaly każdy glon . wręcz przerzucałem rośliny od czasu do czasu na czyszczenie .
u mnie w 160 do cna wyjadaly każdy glon . wręcz przerzucałem rośliny od czasu do czasu na czyszczenie .
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Mam i krewerty (ogryzkowe plus kilka starszych), nie pomagają.
Od tygodnia prawie nie świecę i rezultaty takie sobie
.
Lampę muszę zmienić.
@tapatalk
Od tygodnia prawie nie świecę i rezultaty takie sobie

Lampę muszę zmienić.
@tapatalk
- 0

Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
- 0

Do dupy.
Proszę o info, jak oczyścić skały i korzenie po wyjęciu z akwa - zalanie wrzątkiem?
Proszę o info, jak oczyścić skały i korzenie po wyjęciu z akwa - zalanie wrzątkiem?
- 0