Katastrofa
Re: Katastrofa
Gdzie jest ten link?
- 0
Pospiech w akwarystyce jest wskazany podczas zbierania wody z podłogi.
miewan pisze:Poprawiłem link
Raczej skasowałeś cały swój post

- 0
27L - gupiki Endlera
300L - Misz Masz
300L - Misz Masz
Rzeczywiście poprawiając, usunąłem swojego posta, więc jeszcze jedna próba zamieszczenia linku do sklepu allegro [3K!]- trzy kontynenty (user stafe02) :
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=20463223
ceny channa całkiem przyzwoite, ceny ryb innych niż płaszczki mogą mieścić się w wyobrażeniach, cen płaszczek nie komentuje.
Anka, do tej pory byłem przekonany, że "pończocha" i "skarpeta" to Macrognathus aculeatus var. (Długonos/ostronos ciernisty), ale po obejrzeniu filmiku "z pończochą" bardziej skłaniałbym się, że jest to Mastacembelus cf.favus, a ten dorasta do 40 cm, więc też stąd może wynikać różnica w wielkości obu "sznurówek" ten drugi max.30 cm, ale oba mają niektóre zbieżne siedliska.
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=20463223
ceny channa całkiem przyzwoite, ceny ryb innych niż płaszczki mogą mieścić się w wyobrażeniach, cen płaszczek nie komentuje.
Anka, do tej pory byłem przekonany, że "pończocha" i "skarpeta" to Macrognathus aculeatus var. (Długonos/ostronos ciernisty), ale po obejrzeniu filmiku "z pończochą" bardziej skłaniałbym się, że jest to Mastacembelus cf.favus, a ten dorasta do 40 cm, więc też stąd może wynikać różnica w wielkości obu "sznurówek" ten drugi max.30 cm, ale oba mają niektóre zbieżne siedliska.
- 0
Mann am Boden
Andrzej, jak dobrze zrozumiałam sugerujesz, że jeden to ostronos ciernisty, a Pończocha to Mastacembelus favus. Bardziej bym się skłaniała, że obydwa to Mastacembelus favus, ponieważ są identyczne. Na pewno nie są to ostronosy cierniste.
- 0
Anka wybacz, nie pamiętam już jak wyglądają obie "sznurówki" w realu, swoją uwagę zgłosiłem po obejrzeniu filmiku z "pończochą" i jak dla mnie jest to masta, jeżeli "skarpeta" ma tożsamy wzór na ciele to moim zdaniem oba to favus.
Zamęt może powstać jeżeli na cofniętej płetwie grzbietowej u któregoś z nich występują okrągłe plamy.
Zamęt może powstać jeżeli na cofniętej płetwie grzbietowej u któregoś z nich występują okrągłe plamy.
- 0
Mann am Boden
Nie maja plamek na końcu ogona. Wiedziałam, że to nie cierniste, ale miałam problemy z ich identyfikacją. Dziękuję bardzo za pomoc.
- 0