十面埋伏 czyt. shí miàn mái fú czyli House of Flying Daggers
Re: 十面埋伏 czyt. shí miàn mái fú czyli House of Flying Daggers
Seban pisze:Będziesz jeszcze brał,
Tak, dobiorę jeszcze ze 2-3 szt., zobaczę tylko jak im pójdzie w najbliższych dniach.
Natomiast co do zachowań, po dniu -> niestety ryby aż nazbyt statyczne, fakt cały czas na widoku (co poniekąd jest nowością w moich zbiorniczkach) i cały czas pływają, niemniej nawet dragony w drugim szkle szybciej pełzają,
Najlepiej zachowanie z "polowania" obrazuje filmik ściągnięty z fanpagu rzekotki.com
https://www.facebook.com/rzekotkacom/videos/1196900453690787/
u mnie ta sama "dynamika" i nasuwa się to samo pytanie "czy ryby jedzą?", muszę chyba pokombinować z pozyskaniem jakiegoś narybku do skarmiania, wtedy można by się przekonać, czy na inne żywe żarcie reagują tak samo.
Obecnie nieco rozczarowany, zaczynam kombinować co by tu dołożyć, dla ożywienia sytuacji

Może to dziwne zapędy, jak na moje ostatnie obsady, bo miałem ryby a baniak był pusty, ale jak dałem żarcia nagle pojawiały się "hordy zombiaków" w poszukiwaniu i pożerania jedzonka, a teraz mam widoczną obsadę, która statecznie porusza się w posiłku.
- 0
Mann am Boden
Taki komiks
A tu "życie"
I portrety z profilu :

A tu "życie"

I portrety z profilu :
- 1
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Mann am Boden
Ryby,które zawsze chciałem mieć u siebie. Andrzej wpraszam się na oglądanie w trybie natychmiastowym, a najlepiej zamieszkam przy akwarium.
- 0
Pospiech w akwarystyce jest wskazany podczas zbierania wody z podłogi.
Adaś uwierz, rozczarowujące -> dłużyzny jak w polskim filmie
- 0
Mann am Boden
Zdecydowanie tytuł wątku powinien zamiast "Domu latających sztyletów" zmienić nazwę na "Dom zawisłych anorektyków".
Próbowałem już chyba wszystkich "pływających żywych", efekt :
wodzień ->
,
artemia ->
,
rozwielitka ->
,
wylęg pielęgnicy niebieskołuskiej ->
Jeszcze kilka dni takiego jadłowstrętu a ze zredukowanej piątki (dwie już padły) nie zostanie żadna z trzech.
Szukając we wszystkich dostępnych miejscach jawi się obraz :
- nadal jest to związane ze stresem (nowego miejsca ) - uwierzyłbym gdyby belona nie jadła, a tak mają demonstratora a to zazwyczaj wystarcza,
- jednak może delikatnie posolić - chociaż pojawiają się w większości stwierdzenia, że ryby dostępne w handlu są z hodowli ( i to na słodko ) - w to uwierzę w sytuacji, że pojawiły się w kilku miejscach, w rozciągniętym czasie, w kraju.
- posiadam zbyt dużą cyrkulację w baniaku - tu coś może w tym być -jednak "okazy" są na tyle duże (cirka 20 cm), że nie widać żeby walczyły z nurtem, przy 180 cm długości baniaka "przeciąg" nie jest wszędzie jednakowo silny, a powtórzę belona łyka jak pelikan (ma może problem z przegryzaniem, gubiąc zdobycz, ale szybko się poprawia)
- dostają wyłącznie żywe żarło, które zdecydowanie się porusza - więc WDF.
Problemem belony jest to, że jest jedna. Druga padła praktycznie po wsiedleniu. Obecnie nie widać po niej choroby sierocej - po prostu "wsiedliła" się do gromady igliczni i wszędzie pływa za lub wśród boaji. Jak wzmiankowałem, nie ma kłopotu z łaknieniem, metabolizm jej nie jest zachwiany, albowiem widziałem już jej akty fekalne.
Cóż, chyba należy zawołać/przywołać Mariusza - DRAGO RATUJ
Próbowałem już chyba wszystkich "pływających żywych", efekt :
wodzień ->

artemia ->

rozwielitka ->

wylęg pielęgnicy niebieskołuskiej ->

Jeszcze kilka dni takiego jadłowstrętu a ze zredukowanej piątki (dwie już padły) nie zostanie żadna z trzech.
Szukając we wszystkich dostępnych miejscach jawi się obraz :
- nadal jest to związane ze stresem (nowego miejsca ) - uwierzyłbym gdyby belona nie jadła, a tak mają demonstratora a to zazwyczaj wystarcza,
- jednak może delikatnie posolić - chociaż pojawiają się w większości stwierdzenia, że ryby dostępne w handlu są z hodowli ( i to na słodko ) - w to uwierzę w sytuacji, że pojawiły się w kilku miejscach, w rozciągniętym czasie, w kraju.
- posiadam zbyt dużą cyrkulację w baniaku - tu coś może w tym być -jednak "okazy" są na tyle duże (cirka 20 cm), że nie widać żeby walczyły z nurtem, przy 180 cm długości baniaka "przeciąg" nie jest wszędzie jednakowo silny, a powtórzę belona łyka jak pelikan (ma może problem z przegryzaniem, gubiąc zdobycz, ale szybko się poprawia)
- dostają wyłącznie żywe żarło, które zdecydowanie się porusza - więc WDF.
Problemem belony jest to, że jest jedna. Druga padła praktycznie po wsiedleniu. Obecnie nie widać po niej choroby sierocej - po prostu "wsiedliła" się do gromady igliczni i wszędzie pływa za lub wśród boaji. Jak wzmiankowałem, nie ma kłopotu z łaknieniem, metabolizm jej nie jest zachwiany, albowiem widziałem już jej akty fekalne.
Cóż, chyba należy zawołać/przywołać Mariusza - DRAGO RATUJ
- 0
Mann am Boden
Widziałem na żywo. Ryby świetnie. Narybek z instytutu padł łupem balony, a iglicznie jak pisał Andrzej to anorektyczki.
- 0
Pospiech w akwarystyce jest wskazany podczas zbierania wody z podłogi.
Może wrzuć im schabowego.
Może filety rybie , krewetki - próbuj póki żyje .
Może filety rybie , krewetki - próbuj póki żyje .
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Akurat w tym zakresie jest zgodność i wszędzie piszą
: To nie żre nic co się nie rusza i to w sposób naturalny dla żywego robala.

- 0
Mann am Boden
Nie pomyślałem - może doniczka ? 

- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Doniczka tylko chwilę unosi się w toni, ale pomysł z krewetkami wydaje się obecnie do zrobienia (wcześniejsze obsady i warunki wodne nie dawały im szans),, potrzebne mi tylko stadko najlepiej ciężarnych najprostszych krewetek.
- 0
Mann am Boden