Moje Akwa 2
|Strona 1 z 1
Moje Akwa 2
Witam serdecznie.
Zachęcony przez szanownych kolegów i koleżanki w moim powitaniu, chciałbym pochwalić się moim baniaczkiem.
Akwarium: 112l profilowane
Pokrywa: standardowa czarny plastik.
Oświetlenie: 2×18W 6500K.
Filtracja: Minikani 120 z pompą 650l/h, oraz Aquael turbo 500.
Ogrzewanie: grzałka 75W z termostatem.
Podłoże: z prawej strony żwir drobny z poprzedniego akwarium, z lewej piasem kwarcowy.
Flora: Kryptokoryna, Nurzaniec, Anubias, Rogatek i i kilka innych które dostałem ostatnio i nazw nie mogę sobie przypomnieć (mam nadzieję, że może mi przypomnicie)
Fauna: 15 szt Neona Inesa, kilka Molinezji, dwa małe Skalary (pomysł żony), Gurami przygarnięte od kolegi, glonojad, trochę Gupika.
Na lepsze zdjęcia trzeba poczekać do popołudnia jak żona z lepszym telefonem wróci.
Zachęcony przez szanownych kolegów i koleżanki w moim powitaniu, chciałbym pochwalić się moim baniaczkiem.
Akwarium: 112l profilowane
Pokrywa: standardowa czarny plastik.
Oświetlenie: 2×18W 6500K.
Filtracja: Minikani 120 z pompą 650l/h, oraz Aquael turbo 500.
Ogrzewanie: grzałka 75W z termostatem.
Podłoże: z prawej strony żwir drobny z poprzedniego akwarium, z lewej piasem kwarcowy.
Flora: Kryptokoryna, Nurzaniec, Anubias, Rogatek i i kilka innych które dostałem ostatnio i nazw nie mogę sobie przypomnieć (mam nadzieję, że może mi przypomnicie)
Fauna: 15 szt Neona Inesa, kilka Molinezji, dwa małe Skalary (pomysł żony), Gurami przygarnięte od kolegi, glonojad, trochę Gupika.
Na lepsze zdjęcia trzeba poczekać do popołudnia jak żona z lepszym telefonem wróci.
- 0
- Bywalec
- Reputacja: 39
- GG: 0
Re: Moje Akwa 2
nie widać nawet tych gorszychtomek62 pisze:Na lepsze zdjęcia trzeba poczekać do popołudnia jak żona z lepszym telefonem wróci.

- 2
Do kuli, nadają się tylko cukierki !
Zdjęć nie widać bo są ograniczenia co do rozdzielczści zdjęć (przynajmniej tak mi się wyświetliło). Poprawię się. 

- 0
- Bywalec
Poprawię się. 
Nie bałdzo - przynajmniej u mnie

Nie bałdzo - przynajmniej u mnie

- 0
Ostatnio zmieniony 02 lut 2017, 14:47 przez Albercik, łącznie zmieniany 1 raz
Chłopaki - dajcie trochę czasu - wieczorem powinny się pojawić 

- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
- 3
- Bywalec
Trochę o akwarium.
Akwarium kupiłem i zaaranżowałem pod koniec ubiegłego roku. Woda i podłoże pochodziło z dojrzałych akwariuw. Nawożenie to symfonia złota plus makro dwa razy w tygodniu.
Akwarium kupiłem i zaaranżowałem pod koniec ubiegłego roku. Woda i podłoże pochodziło z dojrzałych akwariuw. Nawożenie to symfonia złota plus makro dwa razy w tygodniu.
- 0
- Bywalec
Tomek, trochę przerybione
Wywal gurami i molinezje, będzie w sam raz.
Skalar piekny!
@tapatalk

Wywal gurami i molinezje, będzie w sam raz.
Skalar piekny!
@tapatalk
- 0

Gurami , molki i gupiki out - i masz już coś
ew gupiki - na karmę dla skalarow - pożywna karmma
ew gupiki - na karmę dla skalarow - pożywna karmma

- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
|Strona 1 z 1