zakładanie akwarium Krzysiek0507
Re: zakładanie akwarium Krzysiek0507
nie ma znaczenia, gdzie będzie grzałka, aby była w nurcie, musisz tylko zwrócić uwagę czy jest w pełni zanurzalna
- 0
Mann am Boden
Cześć, jako że przeprowadzam się na nowe mieszkanie i chciałem zabrać ze sobą aktualne akwarium 576l, jednak klatka jest dość wąska i chciałem się dowiedzieć od was czy można rozkleić akwarium i skleić je na nowo w nowym mieszkaniu?
Chciałbym poznać Waszą opinię oraz Wasze doświadczenia.
POZDRAWIAM
Chciałbym poznać Waszą opinię oraz Wasze doświadczenia.
POZDRAWIAM
- 0
- Czasami zagląda
- Reputacja: 3
- GG: 0
Jasne że można rozkleić i skleić.
Ta klatka jest aż tak mała, że nie wejdzie 576 litrów? Jakie wymiary ma akwarium?
EDIT: juz widze 160x60x60. Ja bym próbował wnieść. Ludzie jakoś meble musieli wnosić.
Ta klatka jest aż tak mała, że nie wejdzie 576 litrów? Jakie wymiary ma akwarium?
EDIT: juz widze 160x60x60. Ja bym próbował wnieść. Ludzie jakoś meble musieli wnosić.
- 0
Moje akwarium o wymiarach 200 x 50 x 50 cm było znoszone w pozycji pionowej po ciasnej klatce schodowej z 11 piętra. Niestety nie zmieściło się do windy. Znosiła je profesjonaklna ekipa transportowa schodek, po schodku. Mieli specjalistyczny sprzęt, taką platformę, z podnośnikiem jednocześnie. Moim zdaniem, lepiej nie rozklejać i nie sklejać ponownie.
- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
Ja swoje przez okno wkładałem wózkiem widłowym 

- 0
don't worry, don't cry, drink VODKA & fly
Jeżeli będziesz zmuszony rozkleić i na nowo skleić, to ja na Twoim miejscu, to co masz bym sprzedał, a w nowym miejscu skleił większe. Koszt całej imprezy wyjdzie podobny. Dostaniesz kasę za szkło, kupujący je wyniesie więc nie przejmujesz się tym. A nowe i tak kleiłby profesjonalista, który dodatkowo policzyłby sobie za rozklejenie. Zaoszczędzoną kasę z rozklejenia i kasę za sprzedane szkło przeznaczasz na nowe, większe szkło.
Taka sytuacja. 

- 4

Moim zdaniem, Sebastian ma rację. Mniej bujania ze wszystkim, a zyskujesz nowe szkło, za podobną kasę.
- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
Seban pisze:Jeżeli będziesz zmuszony rozkleić i na nowo skleić, to ja na Twoim miejscu, to co masz bym sprzedał, a w nowym miejscu skleił większe. Koszt całej imprezy wyjdzie podobny. Dostaniesz kasę za szkło, kupujący je wyniesie więc nie przejmujesz się tym. A nowe i tak kleiłby profesjonalista, który dodatkowo policzyłby sobie za rozklejenie. Zaoszczędzoną kasę z rozklejenia i kasę za sprzedane szkło przeznaczasz na nowe, większe szkło.Taka sytuacja.
Chytrusek

- 0
Niestety - ale Sebastian ma rację .
mniej zachodu , prościej , nowe możliwości .
zamawiaj nowe - większe , bardziej dopasowane , wymarzone
mniej zachodu , prościej , nowe możliwości .
zamawiaj nowe - większe , bardziej dopasowane , wymarzone

- 1
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie