Mała niecka - 375L
Re: Mała niecka - 375L
Musiałem gdzies na szybko wpuścić ryby od Miewana :P dlatego takie warunki. Na dniach wrzucę rybom piasek i pare skałek 

- 0
To może mała inspiracja niecki ( nie do końca mój klimat ) ściągnięte z muszlowców.pl
tak żebyś wiedział w co się pakujesz
tak żebyś wiedział w co się pakujesz

- 1
Mann am Boden
Bomba! Dzięki
Nie zmieniam zdania, w akwarium na pewno będzie callipterus. Ten samiec wygląda na bardzo młodego, albo muszle takie wielkie 

- 2
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
A jak ogarniesz się trochę z akwa, daj znaka- to dam Ci to co obiecywałam.
- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
Bardzo ciekawy sposób zagospodarowania przestrzeni, warty zapamiętania i może w przyszłości wykorzystania.
Ciekawe co powie małżonka jak jej pokaże takie rozwiązanie. Może dostanę zgodę na większe bądź drugie akwa
Ciekawe co powie małżonka jak jej pokaże takie rozwiązanie. Może dostanę zgodę na większe bądź drugie akwa

- 0
Na ścianie nad akwarium pojawi się jeszcze jakiś obraz - widoczek. Ja byłem za półką i kwiatami nad akwarium, ale pomysł umarł. Docelowo słupek z lewej strony jest na książki i całość z pewnością wypełnimy, na nim zamiast "akcentu świątecznego" stanie większy kwiatek
Akwarium ustawiłem dość wysoko, biorąc pod uwagę wysokość szafki szkło stoi na wysokości 79cm nad ziemią (tak żeby poduszki kanapy nie przesłaniały widoku) dzięki temu jest ono widoczne w całym mieszkaniu 

- 1
Co do wysokości + ja też wolę jak wyżej szkło stoi - więcej i lepiej widać 

- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
W swoich akwariach na pewno używaliście piasek Kreisel 098, napiszcie proszę czy trzeba go bardzo mocno płukać i jak to najlepiej zrobić? Wczoraj zrobiłem test, przepłukałem go na szybko i wrzuciłem trochę do małego zbiornika z naskalnikami, do dziś woda mętna :p Do głównego zbiornika planuje płukać go na sitku + na wierzch rzucić jakąś gazę lub pieluchę, bo zauważyłem że duża część tego piasku ucieka z wodą, a mimo to jak pisałem woda mętna, więc pewnie za słabo wypłukany. Będę wdzięczny za pomoc
- 0