Zatoczki
|Strona 1 z 1
Zatoczki
Znów ten sam problem. Pojawiły się ponownie. Szukam sprawdzonej metody na eliminacje ich z zbiornika. Już nie dam rady ich wyjmować bo są tak małe i tak szybko się mnożą, że już to nie ma sensu... Helenki nie dadzą rady bo zatoczki są za małe. Ręcznie nie dam rady wszystkich wyjąć, bo to zielska dużo to ciasno w akwarium. Słyszałem o przeprawie no plaria ale czy to bezpieczne?
- 0
- Rezydent
- Reputacja: 91
- GG: 0
Re: Zatoczki
Jeśli w krewetkarium - trzeba krewety wyłowić - bo pójdą w p.......
tak gdzieś wyczytałem kiedyś - ktoś sypnal i poszły
tak gdzieś wyczytałem kiedyś - ktoś sypnal i poszły
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Pytałem o rybki, bo jak chcesz to wpadnę w 6cioma kolegami, ja wypiję kawe a oni zjedzą wszystkie ślimaki i wrócimy wszyscy szczęśliwi do swoich domów :P
- 5
No Planaria zabije ślimaki, ale krewetki też przetrzebi. Ja stosowałam No Planarię i stado krewetek mocno zostało przerzedzone. Niektóre ślimaki Helenki przeżyły. Stosowałam ten preparat na wypławka. Wypławek został skutecznie wybity, ale stosowałam go zgodnie z zaleceniami producenta. Stosowałam przez 3 kolejne dni zmniejszając dawkę, a po 14 dniach powtórka od nowa. Rybom, ten preparat w ogóle nie szkodzie. No Planarię można nabyć tylko na Allegro.
- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
Ja do kostki 10l gdzie jest ich dziesiatki (wiekszosc ok 1-2mm) wrzucilem 6 helenek. Niczym nie karmie, jest juz zdecydowanie mniej po kilku dniach.
@tapatalk
@tapatalk
- 0
U mnie pływa 10 kardynałkow i xxxxx krewetek może więcej. Nie chce ich wszystkich wytluc. Michał nie wiem czy twoje chłopaki będą miały jak chwycić 0,5-2mm zatoczki
- 0
|Strona 1 z 1