początek 960 L
Re: początek 1120 L
Tyle da 10x10w cob na prądzie 1A. I połowę mniej watów.
- 0
Akwarysta bez zbiornika
Aloha,
10W COB ma maksymalnie 765lm (w rzeczywistości pewnie ma coś koło 600-680lm) przy troszkę ponad 1A. Czyli na 10000lm potrzebowałbyś tych COB-ów 13szt.
Można jechać dalej i powiedzieć, że wystarczy 21szt diod Cree XPG-3 puszczonych na 1A. Wtedy masz jeszcze mniejszy pobór prądu
No ale będzie to ze 2x droższe od COB-ów.
Możliwości jest baaaardzo dużo, a wszystko zależy od założeń, pieniędzy, czasu i chęci
PS. Ile to ja wymieniłem COB-ów naprawiając dość duże lampy/naświetlacze, to nawet nie policzę. Reguły pewnie nie ma, ale można źle trafić
10W COB ma maksymalnie 765lm (w rzeczywistości pewnie ma coś koło 600-680lm) przy troszkę ponad 1A. Czyli na 10000lm potrzebowałbyś tych COB-ów 13szt.
Można jechać dalej i powiedzieć, że wystarczy 21szt diod Cree XPG-3 puszczonych na 1A. Wtedy masz jeszcze mniejszy pobór prądu

Możliwości jest baaaardzo dużo, a wszystko zależy od założeń, pieniędzy, czasu i chęci

PS. Ile to ja wymieniłem COB-ów naprawiając dość duże lampy/naświetlacze, to nawet nie policzę. Reguły pewnie nie ma, ale można źle trafić

- 0
Mystik - zazwyczaj się źle trafia .
Ja wziąłem Power ledy i ok 8-12% tych ciekawszych niestety no abla. I nie działały .
loteria - tak bym rzekł
sam raczej nie uszkodzilem
Choć nie bawię się ladami jak ty
Ja wziąłem Power ledy i ok 8-12% tych ciekawszych niestety no abla. I nie działały .
loteria - tak bym rzekł
sam raczej nie uszkodzilem
Choć nie bawię się ladami jak ty

- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
co myślicie o położeniu pod akwarium samoprzylepnej 2 cm maty k-flex
- 0
don't worry, don't cry, drink VODKA & fly
akwarium już stoi
Niestety sam się zkręciłem i was nieświadomie oszukałem, a mianowicie akwarium ma wysokość 60 cm (więc proszę o zmianę tytułu jeśli to możliwe)

- 1
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Re: początek 960 L
Akwarium nie będzie "przelotne" później tylna szyba będzie zasłonięta
- 0