Akwarium od A do "L" - projekt
Re: Akwarium od A do "L" - projekt
Michał, pomiędzy akwaria możesz dać taką szarą piankę od paneli. Jest sprzedawana na sztuki w Castoramie, bo w Leroy trzeba jej kupić całe opakowanie.
- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
Może będzie to herezja ale.... Bardzo ładnie wygląają i w takiej wersji jak teraz, to może nie zalewać?? 

- 2
- Rezydent
- Reputacja: 91
- GG: 0
Póki co jest szczelne.
Fakt, bez wody było ładnie, może kiedyś zrobię terrarium
Fakt, bez wody było ładnie, może kiedyś zrobię terrarium

- 3
Może źle widzę, ale czy miedzy akwariami nie ma przypadkiem sporej szczeliny?
Moim zdaniem (ktoś już wcześniej też doradzał) zlikwiduj ją. Nawet jeśli masz przylepioną folię jest duże ryzyko iż dostanie się pod nią woda i będzie lipa. U mnie się dostała, a że po ostatnim restarcie przekręciłem akwarium okazało się że tam gdzie pod folią była woda mam teraz takie dziwne mgiełki których nie mogę niczym usunąć.
Moim zdaniem (ktoś już wcześniej też doradzał) zlikwiduj ją. Nawet jeśli masz przylepioną folię jest duże ryzyko iż dostanie się pod nią woda i będzie lipa. U mnie się dostała, a że po ostatnim restarcie przekręciłem akwarium okazało się że tam gdzie pod folią była woda mam teraz takie dziwne mgiełki których nie mogę niczym usunąć.
- 0
- Rezydent
Kamień - spróbuj cytryny / kwasku
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
adams2121 pisze:
Kamień - spróbuj cytryny / kwasku
Można to też usunąć przy pomocy Aquacidu z firmy aquael, są tacy którzy czyszczą tym armaturę łazienkową, podobno świetnie usuwa kamień.
- 0
Szpara zostanie bo szyby te boczne stykałyby się ze sobą gdybym dosunął Pozatym będzie zasilikonowana od góry i od przodu.
- 0
Właśnie o tym myślałem pisząc o likwidacji szpary/szczeliny.
Niestety ani cytryna, ocet czy aquacid nie działają.
Niestety ani cytryna, ocet czy aquacid nie działają.
- 0
- Rezydent