Co wybrać..
Co wybrać..
Chłopy i baby mam problem w doborze ryb do swojej większej kostki 50x50. Będzie to zbiornik w kierunku SA wiem wiem... szału nie ma ale nic innego na tą chwilę większego nie postawię.. Do puenty. Dolną partią myślałem o kirysach może pandy? Jeżeli chodzi o środkowa i górną część zbiornika myślałem o rhodostomusach i skalarach. Choruje na te ryby i dlatego.. proszę o jakiekolwiek rady w doborze ryb
- 0
Re: Co wybrać..
zamiast pany może pigmeja? co do rodostomusa, moim zdaniem szkoda ryby, z własnych doświadczeń wiem że lubi pływać, a 50 cm... nie poszaleje.
może zwinnik latarnik , prystelka albo jarzeniec?
no i co do skalara też miałbym wątpliwości.
może zwinnik latarnik , prystelka albo jarzeniec?
no i co do skalara też miałbym wątpliwości.
- 0
Pigmej? Fajna ryba ale musiałbym ich wpuścić z 20min aby było je widać. Te ryby jakie podałeś nie kojarzę ich w ogóle oprócz prystelki. Chciałbym aby była większa ryba w zbiorniku dlatego pomyślałem, że może skalar
- 0
To prawda, mam kilka sztuk, praktycznie ich nie widać. Ale jak już wypłynął w swoim małym stadku to świetnie wyglądają. Moim zdaniem ryba godna przemyślenia. Z tym, że u mnie wcale nie trzymają się strefy przydennej.dwojak23 pisze:Pigmej? Fajna ryba ale musiałbym ich wpuścić z 20min aby było je widać.
- 0
Z tym buszowaniem po dnie to u nich kiepsko... nawet bardzo. Ale jak już pisałem w stadzie wyglądają zaje...cie. U siebie na dno chcę wpuścić większą ilość kirysków Sterby, naprawdę ładne rybki. Co myślisz o nich? Co do większej ryby nie pomogę bo sam nie wiem co wpuścić. Z uwagą będę śledził ten temat i zobaczę na co się zdecydujesz 

- 0
Panda to jeden z ładniejszych kirysów, na pewno będzie bardziej widoczny niż Pigmey. Te drugie miałem w 300l zbiorniku, ryby trzymały się stada dopóki ich liczba nie przekroczyła 10szt. docelowo do akwarium wpuściłem ich 20szt. i wtedy podzieliły się na mniejsze grupki po max 4 osobniki i pływały oddzielnie. Rodostomusa zdecydowanie odradzam, ta ryba dorasta do sporych rozmiarów i ładnie się prezentuje jedynie w dużym stadzie, a takowe musi mieć sporo miejsca do pływania. Co do ryb w toni, może stwórz spore stado neonów? Co do większych ryb zamiast skalara, jakąś ładną apisto 

- 0
Bierz Habrosusa (Kirys Malutki), trzyma się dna 100% a i ładnie się prezentuje w grupie.
Ławica - może klasycznie Bystrzyk Amandy, fajne są też te które mieliśmy ze sobą w Poznaniu, tylko nie pamiętam nazwy.
Para ładnych pasiastych skalarów - czemu nie.
Ławica - może klasycznie Bystrzyk Amandy, fajne są też te które mieliśmy ze sobą w Poznaniu, tylko nie pamiętam nazwy.
Para ładnych pasiastych skalarów - czemu nie.
- 0

thaz pisze: fajne są też te które mieliśmy ze sobą w Poznaniu
Bystrzyk/Błyszczyk parański,
- 0
Mann am Boden
Ja się przychylam do pomysły thaza,ale bez skalarów i pomysł jakiejś apisto Awokado też jest fajny 

- 1
- Bywalec
- Reputacja: 62
- GG: 0