Obsada do 112l.
Re: Obsada do 112l.
Na pewno łatwe w prowadzeniu rośliny, czyli pewnie kabombę, rotalę, bacopę i mech christmas moss i inne.
- 0
Pozdrawiamy Hubert i Monika 

Poza mchem, który do czegoś przywiążecie pozostałe rośliny na piasku nie dadzą rady. Czy cabomba nie jest czasem obecnie zakazana?
- 0

Chyba jest - jako inwazyjny gatunek
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
W piasku poradzi sobie valisneria, to samo z anubiasem i cryptocorynami. Tylko wtedy trzeba się zastanowić, czy ze względu na te gatunki dalej mówimy o biotopie ameryki południowej 

- 0
Nie demonizujmy piasku - wiele gatunków poradzi sobie doskonale (u mnie tak jest);
- 0

thaz pisze:Nie demonizujmy piasku - wiele gatunków poradzi sobie doskonale (u mnie tak jest);
Ok, tylko nie te, które wymieniła suzuno.
- 0

A co myślicie o brązowym żwirku kwarcowym ? Frakcja 0,8 -1,2 ? Jeśli chodzi o rośliny byłoby lepiej?
- 0
Pozdrawiamy Hubert i Monika 

U mnie jest piach - echinodorusy kilka gatunków spokojnie dają radę , valisneria gigantea też i region zachowany jest , lobelia też na piachu idzie .
w naturze tylko piach lub żwir i rośliny rosną - przy odp. Oświetleniu . Podłoże w.rzece wybierają same - tam gdzie się uda zaczepic tam są
w naturze tylko piach lub żwir i rośliny rosną - przy odp. Oświetleniu . Podłoże w.rzece wybierają same - tam gdzie się uda zaczepic tam są

- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie