Restart
Re: Restart
Skontaktowałem się z Panią Anną K. z instytutu w sprawie rozmnożonych ocellatusów 
Póki co czekam aż maluchy podrosną.
Jak uda mi się rozmnożyć, oddam z nawiązką!

Póki co czekam aż maluchy podrosną.
Jak uda mi się rozmnożyć, oddam z nawiązką!

- 0
Błona, którą wczoraj usunąłem, wróciła
Czy jeśli pościągam ją kilka razy to w końcu przestanie powracać?
Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka

Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
- 0
Usuń przyczynę - nie skutek , a wtedy błona zniknie sama .
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Z tego co mi wiadomo sprzyjająco na powstawanie kożucha wpływają zwłoki ryb w akwarium, brak pokrywy, przerybienie, przekarmianie, słaba filtracja oraz brak ruchu tafli, a u mnie tafla mocno faluje, pokrywa jest (z pleksy), filtracja jest zapewniona, a w akwarium nie ma i nie było żadnych ryb, także opcje z trupami, przerybieniem i przekarmieniem też odpadają...
Przed restartem błony nie było a powierzchnia falowała znacznie słabiej, a filtr (ten sam) miał do ogarnięcia ryby + krewetki + multum świderków.
Dodam jeszcze trochę bakterii nitryfikacyjnych i poczekam, może to kwestia dojrzenia zbiornika
Przed restartem błony nie było a powierzchnia falowała znacznie słabiej, a filtr (ten sam) miał do ogarnięcia ryby + krewetki + multum świderków.
Dodam jeszcze trochę bakterii nitryfikacyjnych i poczekam, może to kwestia dojrzenia zbiornika

- 0
Akwarium też jeszcze nie dojrzalo - więc się nie dziw
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
+ dodakowo odklada Ci sie tam syf z niedokladnie przeplukanego podloza.
Ja z tym walczylem meeega dlugo i w koncu kupilem skimmer.
@tapatalk
Ja z tym walczylem meeega dlugo i w koncu kupilem skimmer.
@tapatalk
- 0

thaz pisze:+ dodakowo odklada Ci sie tam syf z niedokladnie przeplukanego podloza.
Wielokrotnie płukałem podłoże, no i do tego z żadnym poprzednim (a to już moje trzecie w tym akwa) nie miałem takiego problemu.
No cóż, w takim razie będę walczył, może jednak to jedynie wina niedokładnego dojrzenia akwarium? Poczekamy zobaczymy
- 0